Brnabić: Pružamo ruku, ali ne čujemo spremnost na dijalog

Region
Brnabić: Pružamo ruku, ali ne čujemo spremnost na dijalog
.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija pruža ruku Hrvatskoj, ali da sa druge strane ne čuje spemnost za dijalog.

"U ovom trenutku nemamo dijalog. Ne očekujem naročito velike rezultate posjete predsjednika Aleksandra Vučića Zagrebu koji je, uprkos za mene nevjerovatnoj atmosferi u jednoj članici EU, opet pokazao pruženu ruku", rekla je Ana Brnabić.

Brnabić je rekla i da je ministar odbrane Aleksandar Vulin samo reagovao na, kako je rekla, nevjerovatne izjave iz Zagreba.

"Srbija spušta loptu i pruža ruku Hrvatskoj. Niko nije više uložio u hrvatsku manjinu u Srbiji od Vlade Aleksandra Vučića, ali to izgleda nije važno", rekla je ona.


Vulin: Nikada nismo pokrenuli polemiku

Upitan da li je svojim izjavama doprinio stvaranju loše atmosfere u odnosima sa Zagrebom, ministar Vulin je izjavio da ne zna kako bi mogao biti odgovoran za nešto što nije pokrenuo.  

"Država Srbija i predsednik Vučić ni na koji način nisu izazvali lošu atmosferu u odnosima sa Zagrebom. Nikada od Vlade Srbije nije došla prva varnica. Nikada nismo pokrenuli polemiku, već smo samo komentarisali ono što je dolazilo iz Zagreba, nekada možda i malo oštrije", kazao je Vulin.

(Beta)

Ne propustite