PRAVA ZIMA SE OPET VRAĆA NA VELIKA VRATA: Ledeni talas sljedeće sedmice! EVO KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE U MARTU!

Region
PRAVA ZIMA SE OPET VRAĆA NA VELIKA VRATA: Ledeni talas sljedeće sedmice!  EVO KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE U MARTU!
.

U Srbiji će sutra u jutarnjim satima mjestimično biti slab mraz i magla koja će se ponegdje u nižim predjelima zadržati i prije podne, a tokom dana biće pretežno oblačno, ali bez padavina, samo jos ujutru na jugoistoku sa slabim snijegom, saopštio je RHMZ.

Duvaće slab vjetar, južnih i istočnih pravaca. Jutarnja temperatura biće od - 4 do jedan stepen, a najviša dnevna od 4 do 8 stepeni.

U Beogradu će sutra biti pretežno oblačno ali bez padavina uz slab istočni i jugoistočni vjetar. Jutarnja temperatura biće oko jedan, najviša dnevna oko 6 stepeni.

Prema izlgedima vremena za narednih sedam dana, biće oblacno, u utorak na severu i zapadu sa susnježicom i snijegom (uz stvaranje sniježnog pokrivaca), u ostalim krajevima sa kišom.

U srijedu susnježica i snijeg u većini mjesta uz dalje povećanje visine postojećeg snježnog pokrivaca a u centralnim i južnim krajevima formiranje.


U Timočkoj Krajini uz nešto višu temperaturu uslovljenu fenskim efektom ocekuje se kiša. U četvrtak prestanak padavina, prvo na sjeverozapadu i zapadu. Zatim uglavnom suho i uz manji porast temperature.

Što se tiče prognoze za mart, početkom mjeseca očekuje nas hladan period, sa jutarnjim mrazevima ispod nule.

Prosječna maksimalna temeperatura tokom prve dvije nedjelje ovog posljednjeg zimskog mjeseca iznosiće oko 8 stepeni.

Zatim nas očekuje kišni period uz nešto niže temperature za ovo doba godine.

 

Sam početak proljeća stiže sa 15-ak stepeni i uz kišu.

 

(Kurir)

Ne propustite