ISKRENO, BEZ DLAKE NA JEZIKU: Evo zašto udate žene varaju svoje muževe!

Praktična žena
ISKRENO, BEZ DLAKE NA JEZIKU: Evo zašto udate žene varaju svoje muževe!
.

 ‘Kako si mogla ovo da mi uradiš? Ko si zapravo ti? Koga sam ja oženio?’ Ovo su riječi koje je  moj bivši urlao na dan kada je saznao da sam ga prevarila…

Kada se osvrnem na taj nemili događaj, shvatam da ništa nisam mogla da kažem ili uradim, što bi njega utješilo u tom trenutku. Njegova ljubav prema meni, koju je do tada osjećao, za sekundu se pretvorila u čist prezir. U njegovim očima ja sam bila monstrum koji ga je izdao. Njega i nas.

Zapravo izdala sam sebe. Pitanje koje me je nakon našeg razvoda stalno pratilo i odzvanjalo u mojoj glavi bilo je: “Zašto? Zašto sam ga prevarila? Zašto sam uradila tako groznu stvar čovjeku koji je bio nježan prema meni, duhovit i darežljiv?

U ljudskoj prirodi je da osuđuje i razumijem sve čitaoce koji me upravo sada osuđuju. Ali, vjerujte mi, niko me ne može osuđivati više nego što ja sama sebi to radim, čak i u ovom trenutku, stalno i iznova. Nikada više ne bih pošla istim putem i ponovo prevarila. Sada mi je jasno zašto žene prevare svoje partnere. Nažalost, i moj bivši suprug sada zna zašto žene varaju.

Prema anketi iz 2012. godine, žene češće varaju zbog toga što se ne osjećaju zadovoljno u svojim brakovima i zato traže emotivnu sigurnost i romantiku negdje drugde. Takođe, žene varaju kako bi podigle sebi samopouzdanje koje im je ugnjetavano u braku.

Nakon mnogo samoanalize, napokon, sam počela da shvatam razloge koji su me naveli da počinim prevaru.

Potraga za srećom

Tada sam još uvijek mislila da je sreća nešto što se desi, a ne što se gradi i stiče. Kao i većina žena i ja sam tada mislila da jedna od uloga muškarca je da te učini srećnom. Kako nisam bila srećna u braku sa svojim mužem, mislila sam da će neko drugi da mi na srebrnom poslužavniku, posluži sreću koja mi pripada. Tako nešto ne postoji. Činjenica je zapravo da mi je cijela ta afera donijela samo još više konfuzije i nemira.

Pouka: Sada mi je jasno da bježanje od sebe i realnost nije rješenje. Moja sreća ne treba da bude ničija briga, samo moja. Nemam pravo da očekujem od supruga da mi svako jutro za doručak servira tanjir sreće. Sama sam kovač svoje sreće.

Izbjegavanje problema

Iskreno, već dovoljno sebe smatram krivom zato što nisam više imala osjećanja prema svom suprugu i mislila sam ako budem ćutala o problemima koji su me tištili da ga neću povrediti. Nisam mogla da pronađem način na kojih bih mu saopštila da između nas više nema hemije, ni seksualne privlačnosti. Umjesto da sam iskreno razgovarala sa njim o problemu, ja sam bježala i varala ga, nadajući se da on to nikada neće saznati. Duboko u sebi sam osjećala da nisam vrijedna njegove ljubavi, jer nisam znala da uzvratim, ali to me nije spriječilo da ga ipak prevarim.

Pouka: Ono što sada shvatam jeste da naša uvjerenja i ono što mislimo da smo i da želimo može da nas uvede u nešto nepromišljeno. Sistemi vjerovanja su moćni katalizatori ponašanja. Radeći na sebi uspjela sam da prevaziđem pogrešna uvjerenja i sada sam u novoj vezi zasnovanoj na iskrenoj ljubavi.

Nezrelo razmišljanje

Sada shavatam da nisam bila dovoljno zrela da se suočim sa tadašnjim problemom. Svađali smo se, vikali jedno na drugo, zatim, bi naša svaka dalja komunikacija prestajala i kao rezultat toga dobili smo veliku udaljenost i sve težu komunikaciju koja je vodila u propast. Nisam znala da kontrolišem svoje misli u toku tih svađa, pa bih nerijetko izgovorila neke riječi koje nisam zapravo mislila i on takođe. Zaista sam se nekada osjećala kao da me ne voli dovoljno i to je bio jedan od razloga zašto sam se tako ponašala. Iako ne postoji opravdanje za mene, nisam mogla da prihvatim činjenicu da smo se toliko udaljili.

Pouka: Održavanje stalne komunikacije i kada to ne želite je zaista neophodno. Ukoliko ne budete svaki put razgovarali o problemu, ćutanje će vam preći u naviku, kao lakši prividni način rješenja, i odvešće vas na ivicu odnosa. Takođe, žene se osjete frustrinano i očajno ukoliko ne mogu da komuniciraju sa svojim muževim i odlaze u zagrljaj koji će im pružiti reči utjehe, piše zena.rs.

Moje pobude nisu bile pogrešne, ali način na kojih sam ih realizovala jeste

U vrijeme kada sam već zagazila u svoju aferu sa ljubavnikom, moja strast sa suprugom je već bila mrtva. Željela sam od svog muža da me voli, da mu budem poželjna, da brine o meni, ali naš odnos je prerastao u rutinu i time je oduzeto svako uzbuđenje koje smo do tada imali. Nisam bila zadovoljna u tom odnosu i htjela sam da poradim na ponovnom uzbuđenju i osjećaju poželjnosti , ali sam to učinila na najsebičniji način. Prevarila sam ga. Dobila sam šta sam željela, ali ne i od koga sam to željela.

Sada sam svjesna da pronalažanje strasti van braka je samo kratkoročno rješenje i to je sve što taj odnos može biti. Radeći na razbuktavanju strasti između mene i mog supruga bi bila mnogo bolja solucija, ali to tada nisam znala.

Svi moji argumenti zvuče kao izgovori, moja afera jeste bila sebičan čin u tom trenutku, ali ja sam barem iskrena. Priznajem. Imala sam druge opcije, imala sam izbor, ali tada, sam zaista vjerovala da je afera rješenje.

Moj zaključak:

Ukoliko si žena koja ima tendenciju da se pridružu klubu “žena koje varaju ” molim vas da razmislite šta je to što dobijate prevarom, a šta možete da izgubite. Ukoliko ste u potrazi za srećom, vjerujte mi, na toj adresi je nećete naći. Niko i ništa ne može da utiče na vašu sreću sem vas.

Na kraju svih krajeva, ne žalim zbog onoga što sam uradila. Iako sam se rastala i razvela od svog bivšeg muža, uspjela sam da spoznam sreću i cijenim život. Takav osjećaj nema cijenu.

Ne propustite