U Visokom pronađeno oko 2,5 kg opojne droge

Crna hronika
U Visokom pronađeno oko 2,5 kg opojne droge
.

 Policijski službenici Policijske stanice Visoko lišili su slobode osobu O.M., rođen 1986. godine, iz Visokog, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Poduzimajući mjere i radnje na preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici su jučer, na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom, izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koristi ova osoba.

Tokom pretresa objekta pronađeno je 2.495 grama opojne droge 'speed', 23,3 grama opojne droge marihuana, jedan gasni pištolj, 55 tableta koje sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno, te dvije 'drobilice za pripremu opojnih droga'.

Osoba O.M. je lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama Policijske stanice Visoko, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, biti predato na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, prenosi Fena.

Ne propustite