Snijeg pada na sjeverozapadu Hrvatske, ne krećite na put bez zimske opreme

Region
Snijeg pada na sjeverozapadu Hrvatske, ne krećite na put bez zimske opreme
.

Slab snijeg povremeno pada u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, kolnici su mjestimice mokri i skliski, a ponegdje ima  magle, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog magle smanjena je vidljivost na dionicama autocesta: A1 između čvorova Gospić i Zadar 2, A3 Bregana-Lipovac između Križa i Nove Gradiške, A5 Osijek-Sredanci, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2.

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, državne ceste DC1 Karlovac-Slunj-Knin-Split i stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) otvorene su za sve skupine vozila.

Na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Moguća i poledica zbog niskih temperatura

Zbog niskih temperatura, moguća je poledica. Vozačima HAK savjetuje  da ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima dok je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u Gorskom kotaru i sjevernom Hrvatskom primorju.

Kolona teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo na izlasku duga je oko jedan  km.

Na GP Pasjak pojačan je izlazak autobusa.

Do 1. srpnja za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, prenosi Index.

Ne propustite