TEORIJE ZAVJERE KRUŽE INTERNETOM: Pokušao je nešto sakriti, posljednja Muskova fotografija krije GROZNU TAJNU

Tech
TEORIJE ZAVJERE KRUŽE INTERNETOM: Pokušao je nešto sakriti, posljednja Muskova fotografija krije GROZNU TAJNU
.

Direktor Tesle i SpaceX-a Elon Musk u srijedu je na svom Instagram profilu objavio posljednju fotografiju Starmana, lutke u atomobilu Tesla Roadster koju je putem Falcon Heavy rakete u utorak lansirao u svemir. 

Na fotografiji se mogu vidjeti Roadster, Starman i planet Zemlja u obliku polumjeseca.

Falcon Heavy ima 27 motora i trenutno je najsnažnija raketa na svijetu, a njezino uspješno lansiranje pokazuje da je Muskova želja da pošalje ljude na Mars jedan korak bliže ostvarenju.

Starmanovo svemirsko putovanje u Teslinom Roadsteru inspiriralo je korisnike internetskog servisa Reddit da skuju nevjerovatnu, ali moguću teoriju da je Musk počinio savršeno ubistvo te da lutka na vozačevom mjestu u Roadsteru nije lutka već ubijeni čovjek, piše britanski Express.

 

Last pic of Starman in Roadster enroute to Mars orbit and then the Asteroid Belt

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

"Ideja je da je lutka zapravo truplo, skriveno svima ispred očiju na međunarodnim vijestima i nitko nikada neće moći doznati je li ta osoba stvarno ubijena", napisao je korisnik čija je umotvorina nagrađena sa 17 hiljada glasova i 500 komentara. U komentarima su drugi korisnici sugerirali da je umjesto lutke u svemir poslano tijelo direktora Amazona Jeffa Bezosa, dok su neki nagađali da bi to ipak mogla biti Amber Heard, Muskova bivša djevojka.

"Mrlje krvi ne možete vidjeti zato što je automobil, naravno, boje trule višnje", rekao je jedan od korisnika Reddita.

Teorija zavjere se do te mjere razvila da su drugi korisnici u prtljažnik automobila strpali još jedno truplo, dok su neki rekli da je lutka zapravo klonirani Musk kojeg Musk sa Zemlje vraća na njegov matični planet.

 

 

Ne propustite