DRUGA GODIŠNJICA/ U SARAJEVU PROTESTNA ŠETNJA ZA DŽENANA MEMIĆA: Građani uzvikivali "Ubice, lopovi"

Bosna i Hercegovina
DRUGA GODIŠNJICA/ U SARAJEVU PROTESTNA ŠETNJA ZA DŽENANA MEMIĆA:  Građani uzvikivali "Ubice, lopovi"
.

Porodica nastradalog mladića Dženana Memića danas je organizirala šestu protestnu šetnju, na drugu godišnjicu tragičnog događaja koji se desio u Velikoj Aleji na Ilidži. 

Oko 200  građana okupilo se danas na Marijin - Dvoru, a učesnici protestne  šetnje koja se odvijala od SCC-a do Tužilaštva KS i nazad nosili su majice s Dženanovim likom, transparente i parole kojim optužuju vještake i eksperte, te ukazuju na njihovu nečistu savjest, smatrajući da su davali pogrešne ili lažne iskaze tokom izlaganja na Kantonalnom sudu u procesu protiv Ljube i Bekrije Seferovića koji su optuženi za Memićevo stradanje. 

Na čelu kolone je parola na kojoj piše "Kada zulum postaje pravilo, borba za pravdu postaje obaveza". 

Otac stradalog Dženana Memića, Muriz Memić, danas se obratio medijima ispred zgrade Tužilaštva KS gdje je poručio da "od početka govore istinu i da se sa ovakvim Tužilaštvom nema saradnje".

setnja13

Memić je kazao da mu je najveća utjeha spoznaja da su trenutna dešavanja u vezi sa ovim slučajem produkt borbe njega i njegovog advokata, te poručio: 

"Neću stati zbog Dženana, Dženan mi ne da da stanem".

Podsjećamo, u Kantonalnom sudu Sarajevo u toku je suđenje Ljubi Seferoviću, optuženom da je 8. februara 2016. u Velikoj aleji svojim kombijem T4 nanio smrtonosne povrede Dženanu te lakše povrijedio Alisu Mutap.

Mladić je preminuo 15. februara u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo.

Na optuženičkoj klupi je i Bekrija Seferović zbog sprečavanja dokazivanja.

 

 

 

Ne propustite