SVI PUŠE OVU VRSTU CIGARETA JER MISLE DA SU MANJE ŠTETNE: A upravo one donose VEĆI RIZIK OD RAKA!

Kiosk
SVI PUŠE OVU VRSTU CIGARETA JER MISLE DA SU MANJE ŠTETNE: A upravo one donose VEĆI RIZIK OD RAKA!
.

Svi su svjesni zdravstvenih rizika koje cigarete nose sa sobom, pa mnogi se odlučuju na ovu vrstu cigareta jer je smatraju manje štetnom.

Radi se o takozvanim "light" cigaretama koje su čest izbor svih koji bi da makar pokušaju da zaštite sebe.

Ipak, najnovije istraživanje kaže da upravo konzumiranjem „light“ cigara rizikujete da obolite od najčešće vrste raka – adenokarcinoma. Ovaj tip raka je u velikom porastu u posljednjih 50 godina, što je povezano sa pojavom i reklamiranjem „light" cigareta sa rupicama na filteru kao zdravije alternative.

– Te reklame rađene su kako bi se pušači prevarili i mislili da je ova opcija zdravija. Međutim, naše istraživanje jasno kaže da postoji veza između raka i ovih cigareta. A ono što naročito brine jeste to što se sada te rupe u filterima dodaju gotovo svim cigaretama koje se danas proizvode – tvrdi dr Piter Šilds sa Ohajo univerziteta, vođa istraživanja.

On objašnjava da zbog tih rupica ljudi udišu više dima, i samim tim više hemikalija i toksina. Uz to, takva ventilacija filtera potpuno menja način na koji duvan gori, zbog čega se stvara više kancerogenih spojeva.

 

Ne propustite