Unatoč dijeti i vježbanju, NE GUBITE KILOGRAME? Evo šta je RAZLOG toga!

Zanimljivosti
Unatoč dijeti i vježbanju, NE GUBITE KILOGRAME? Evo šta je RAZLOG toga!
.

Želja za gubitkom kilograma i tjelesne masnoće može ponekad biti frustrirajuća, a uzrok tome je što se, unatoč trudu, ne vide rezultati.

Faktori mogu biti razni – možda radite stresan posao ili ste upravo proživjeli neku nesretnu životnu

Bakterije u crijevima

Bakterije mogu također biti odgovorne za to što ne mršavite kako želite. Već i vrapci na grani znaju da u crijevima stanuju dobre i loše bakterije, no kada ih nastanjuje veći broj onih loših, može doći do usporenog trošenja masnoća. Pretpostavlja se da loše bakterije alarmiraju metabolizam koji u tom trenutku hranu koju pojedemo pretvara u zalihe masnoće.

 Ne dižete utege

Ako vam je primarni cilj gubljenje masnog tkiva, onda biste trebali u svoju rutinu uvesti i vježbe s utezima. Najbolje rješenje je da vježbate u intervalima.

Jedete krivu hranu

Ako je brojka na vagi uvijek ista, odgovore prvo potražite u kuhinji. Neki stručnjaci kažu da je pravilna prehrana 80 posto posla. Ono što jedete treba biti u skladu s vašim tipom tijela, metabolizmom, a dobro pravilo je da se držite prirodnog uzgoja i cjelovite prehrane.

Ne dajete si vremena za odmor

Dan nakon tjelovježbe često bole mišići, a onda biste se trebali fokusirati na neku drugu skupinu mišića. Stručnjaci kažu da je odmor važniji od same tjelovježbe, jer u tom periodu tijelo radi na tome da topi masti.

Stres je jedan od glavnih krivaca sporog gubitka kilograma

Kad vam idući put netko na poslu kaže da se opustite, trebali biste ozbiljno razmisliti o toj preporuci. Sva novija istraživanja pokazuju kako stres na poslu ima direktan biološki utjecaj na zaposlenike te povećava rizik od srčanih bolesti. Utječe na razvoj negativnih misli i ponašanja. Također, navodi se često kako stres i debljina idu ruku pod ruku, a pretpostavljate, radi se o hormonima. 
 

(Novi.ba/Ordinacija.hr)

Ne propustite