OSVOJILA POLA MILIJARDE DOLARA NA LOTU: Da bi preuzela novac, mora ispoštovati jedno pravilo OD KOJEG STRAHUJE!

Kiosk
OSVOJILA POLA MILIJARDE DOLARA NA LOTU: Da bi preuzela novac, mora ispoštovati jedno pravilo OD KOJEG STRAHUJE!
.

Gospođa iz New Hampshirea u januaru je na izvlačenju američke lutrije Powerball osvojila 560 miliona dolara.

Međutim, pravila nalažu da se ime pobjednika mora javno objaviti

Još uvijek anonimna žena sada od suda traži da joj se novac uruči, ali da se njezino ime zadrži u tajnosti. U sudskom spisu koji je pribavio NewHampshire.com, gospođu se vodi kao N.N. (eng. Jane Doe).

Advokat gospođe Steven Gordon kazao je kako on već duže vrijeme živi u New Hampshireu, te da aktivno doprinosi zajednici, te da zbog toga želi  nastaviti svoj rad i želi biti slobodna ući u samoposlugu ili ići na javne događaje bez da je se prepoznaje kao dobitnicu pola milijarde dolara, kazao je on, prenosi "Jutarnji.hr".

Međutim, čelni ljudi Powerballa su kazali kako se identitet pobjednika mora javno objaviti kako bi se sam loto zaštitio od prevara. 

Prema pravilima lutrije u New Hampshireu, ime dobitnika mora biti javno objavljeno, jednako kao i mjesto iz kojeg dolazi i iznos koji je osvojio. Savezna država dopušta da se novac stavi u anonimni investicijski fond, međutim to nije moguće budući da je žena već potpisala listić i bilo kakva promjena na njemu bi značila da neće osvojiti novce.

- Odjel za lutriju New Hampshirea razumije da je osvajanje 560 milijuna dolara događaj koji nekome može promijeniti život, stoji u izjavi.

- Kako smo tijekom godina uručili nekolicinu dobitaka osvojenih na Powerballu, razumijemo i da su procedure tu kako bi se osigurali sigurnost i integritet lota, naših igrača i igara. Premda poštujemo želju igrača da ostane anoniman, pravila diktiraju da se protokol mora poštovati, dodaje se.

Oprez spomenute gospođe je možda opravdan budući da je historija prepuna primjera lošeg upravljanja na lotu osvojenim novcem.

Jedna je osoba sa svojim dobitkom kupila vodeni park dok je Craigory Burch Jr. dva mjeseca nakon dobitka orobljen i ubijen zbog nešto više 434 hiljade dolara. Abraham Shakespeare je 2006. godine osvojio 30 miliona dolara na lotu. Ubrzo nakon toga prišla mu je Dorice "Dee Dee" Moore s idejom da napiše knjigu o osobama koje su ga iskorištavale. Kasnije mu je postala finansijska savjetnica te mu je i sama uzela novce. - Sve mu je uzela, rekao je asistent državnog odvjetnika Jay Pruner na sudu. - On je to otkrio i zaprijetio joj je da će je ubiti. Ona ga je preduhitrila te ga je ubila, dodao je.

Ne propustite