Vučić: Neće strane ambasade odlučivati o putu Srbije

Region
Vučić: Neće strane ambasade odlučivati o putu Srbije
.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se odluka o putu kojim će zemlja ići neće donositi u stranim ambasadama već isključivo u Srbiji i u među njenim narodom.

"Nalazimo se na vetrometini različitih interesa i to nije sasvim lako. Ali, naša je odgovornost da Srbiju vodimo odlučno ka Evropskoj uniji, kao i da ne uvodimo sankcije Rusiji. Taj stav čuvamo i ne menjamo ga", rekao je Vučić na predizbornom skupu Srpske napredne stranke u beogradskom naselju Železnik. 

On je podsetio da su mu mnogi kritičari govorili da neće još dugo moći da sedi na dve stolice (EU i Rusija), ali je rekao da Srbija ima samo jednu, jedinu - srpsku stolicu i da nju neće napustiti ni za šta na svetu.

"I zato je Srbija poštovana svuda na svetu. Ne moraju da nas vole, ali nas poštuju, jer kada nešto kažemo to mislimo i to sprovedemo u delo. Naša reč ponovo nešto znači. I to što imamo više turista to jeste zbog lepog Beograda i Srbije, ali i zbog poštovanja kojeg uživamo", rekao je Vučić i dodao da je javni dug iznosio 77 odsto bruto društvenog proizvoda kada je postao premijer a da je sada 56,9 odsto.

Govoreći o predstojećim beogradskim izborima, Vučić je rekao da je neophodno da se obrišu razlike između prigradskih naselje i centra grada, jer u tim naseljima živi mnogo više ljudi i zato je potrebno da se popravljaju uslovi života koliko je to moguće.

"Nedaleko odavde, u Makiškom polju, biće i prva stanica metroa i mnogo toga će tada biti lakše... Možda će nešto da kasni mesec ili tri, ali ako kažemo da ćemo metro da izgradimo, mi ćemo da ga izgradimo. Tačka", rekao je Vučić koji je u više navrata od simpatizera prekidan uzvicima "pobeda" i "Aco Srbine". 

Komentarišući napade političkih protivnika, Vučić je rekao da će makar u naredne četiri godine biti brana njihovom "neradu i javašluku".

"I mogu da prete batinama i nasiljem nad ženama, ali to im ništa neće biti dozvoljeno. Jedino da šetaju mogu, protestujte koliko god možete", rekao je Vučić.

On je kritikovao i vlast nekadašnjeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i rekao da je aktuelni dug glavnog grada 550 miliona evra manji nego u vreme kada je gradom upravljao "tajkun broj dva, uz pomoć tajkuna broj jedan i Aleksandra Šapića".

(Tanjug)

Ne propustite