Evo kako da momentalno zaustavite KRVARENJE IZ NOSA na PRIRODAN NAČIN

Zdrav život
Evo kako da momentalno zaustavite KRVARENJE IZ NOSA na PRIRODAN NAČIN
.

Najčešće se i radi o bezazlenom krvarenju iz prednjeg dijela sluznice nosa, gdje se nalazi jedan splet sitnih krvnih žila kapilara.

Međutim, krvarenja iz nosa može biti baš zastrašujuće, ali ono obično nije znak nečeg ozbiljnog i većinom se može liječiti i kod kuće.

Krvarenje se javlja iz samo jedne nosnice. Ako je krvarenje dosta teško, krv može napuniti i drugu nosnicu na zahvaćenoj strani te izliti se u drugu nosnicu i tako uzrokovati krvarenje sa obje strane.

Najlakši način da zaustavite krvarenje jeste štipanje nosa, to šalje pritisak na tačku krvarenja u nosne pregrade, koji odmah zaustavljaju protok krvi.

Sjedite uspravno i glavu nagnite blago prema naprijed. Nemojte nikada naginjati unazad jer to može biti jako opasno i dovesti do povraćanja.

Stisnite mekani dio nosa ispod koštanog mosta. Činite to 5 minuta i udišite kroz usta. Otpustite pritisak polako i mirno sjedite 5 minuta. Ponavljajtesve dok se krvarenje ne zaustavi. Također nemojte puhati nos.

Još jedna dobra metoda za zaustavljanje krvarenja jeste sa lukom. Luk ima sredstvo za zgrušavanje krvi te je bogat sa vitaminom C i bioflavonoidima koji jačaju oštećene krvne žile.

Metoda 1:

Luk izrežite na debele kriške. Pritisnite jednu krišku pod nos i inhalirati. Krvarenje će se
zaustaviti za nekoliko minuta.

Metoda 2:

Stavite dvije ili tri kapi svježe izvađenog soka od luka u svaku nosnicu.

Ovo ponovite ako je potrebno.

Ne propustite