Vlada FBiH: Za socijalno zbrinjavanje radnika Željezare Zenica 3.483.654,25 KM

Bosna i Hercegovina
Vlada FBiH: Za socijalno zbrinjavanje radnika Željezare Zenica 3.483.654,25 KM
.

 Vlada Federacije BiH je, u funkciji Skupštine Razvojne banke FBiH, večeras na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o odobravanju raspodjele dijela novčanih sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH namijenjenih za socijalno zbrinjavanje radnika Željezare Zenica d.o.o. Zenica - u stečaju.

Riječ je o sredstvima deponovanim na transakcijskom računu Posebnog fonda Razvojne banke FBiH u iznosu od 3.483.654,25 KM, koja će biti uplaćena na račun Željezare Zenica d.o.o. Zenica - u stečaju, otvoren kod ASA Banke d.d. Sarajevo, Poslovnica Zenica, za socijalno zbrinjavanje radnika zeničke kompanije.

Nakon uplate, stečajni upravnik Željezare Zenica će, bez odgađanja, sredstva transferirati prema radnicima, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Odlukom je stečajni upravnik Željezare Zenica d.o.o. Zenica - u stečaju zadužen da, u roku od 30 dana od nakon uplate sredstava, Vladi FBiH dostavi izvještaj o namjenskom utrošku sredstava.

Razvojna banka FBiH će sa Željezarom Zenica d.o.o. Zenica - u stečaju zaključiti ugovor o dodjeli grant sredstava.

Za realizaciju ove odluke zaduženi su Razvojna banka FBiH, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i privredno društvo Željezara Zenica d.o.o. Zenica - u stečaju, svako u okviru svoje nadležnosti, piše Fena.

Ne propustite