U trgovinu ne treba ići gladan: EVO KAKO DA UŠTEDITE NOVAC PRILIKOM ODLASKA U KUPOVINU

Praktična žena
U trgovinu ne treba ići gladan: EVO KAKO DA UŠTEDITE NOVAC PRILIKOM ODLASKA U KUPOVINU
.

Da ne biste ispraznili vaš novčanik, uz pomoć ovih 7 načina obavite kupovinu u okviru vašeg budžeta.

1. Kupujte na veliko

Može da vam se učini kako zapravo ne štedite novac već ga više trošite, ali kupovina na veliko je zapravo mnogo jeftinija. Kupovinom velikih pakovanja mnogo ćete uštedjeti jer manja pakovanja obično mnogo više koštaju. Samo pazite da proizvod upotrebite do roka naznačenog na ambalaži.

2. Napravite listu pre odlaska u kupovinu

Ako odete u prodavnicu sa spiskom manje su vjerovatnoće da ćete kupiti još bešto i tako potrošiti dodatni novac. Napišite šta vam sve treba i držite se toga.

3. Kupujte trgovačke marke

Ovi brendovi su obično jeftiniji od poznatih i radi se o proizvodima istog kvaliteta, a jedina je razlika što kupovinom štedite novac.

4. Ne kupujte namirnice koje su već narezane

Već pripremljeno voće i povrće se čine kao odlična ideja, ali će ovakva opcija uvijek skuplje da nas košta.

5. Unapred planirajte obroke

Ovo će vam pored novca uštedjeti i vrijeme. Ako znate šta će vam tačno biti na nedjeljnom meniju možete da izbjegnete nepotrebne troškove i prilikom kupovine uporedite cijene namirnica koje su vam potrebne.

6. Izbjegavajte kupovinu sitnica na kasi

Svima je teško da odole pakovanju bombona i žvaka na kasi dok čekaju da dođu na red da plate račun. Ove sitnice mogu samo dodatno da vam povećaju račun, a bez njih će vam život biti isti kao i sa njima.

7. Nemojte da kupujete flaširanu vodu

Ne samo da je plastika štetna po zdravlje već je ova voda i jako skupa. Voda iz česme ne košta ništa, a kod nas je ona bezbjedna za pić.

 

Ne propustite