Tijelo vas upozorava i MJESEC DANA prije SRČANOG UDARA: Skriveni simptomi koje SVAKO TREBA ZNATI!

Zdrav život
Tijelo vas upozorava i MJESEC DANA prije SRČANOG UDARA: Skriveni simptomi koje SVAKO TREBA ZNATI!
.

Posljednjih godina brojke učestalosti srčanog udara su značajno pale zahvaljujući nivou informacija.

Ljudi još uvijek umiru i potrebno je nastaviti sa izvještavanjem o simptomima koje naše tijelo šalje kada ćemo doživjeti infarkt srca.

Mnogi ignorišu činjenicu da tijelo daje neke signale mjesec dana prije nego što dođe do srčanog udara.

Aritmije:

Kada pulsacija postane veoma neredovna, veoma je opasno, zapravo, to je jedan od najčešćih znakova srčanog udara. Možda osjećate vrtoglavicu, umor i čak teško disanje.

Gubitak kose:

To je zbog otežanog deficita tiraža, odnosno krv ne kruži pravilno kroz naše tijelo. Nedostatak oksigenacije izaziva ovo i druge neurološke poremećaje.

Gripa:

Pošto krv ne kruže dobro, kiseonik se gubi i organizam slabi, stoga imunološki sistem to radi i omogućava mikroorganizme da prodre u tijelo i uzrokuju prehlade i druge bolesti.

Vrtoglavica:

Veoma je uobičajeno da se ovaj simptom javlja prije srčanog udara, kao i hladno znojenje. Kao što mnogi znaju, krv mora biti raspoređena po cijelom tijelu, kada to ne čini pravilno, utiče na temperaturu nekoliko područja istog i stvara ozbiljne probleme.

Problemi sa disajnim putevima:

Nedostatak oksigenacije ima tendenciju da izazove ovu vrstu neugodnosti.

Pritisak u grudima:

Osjećaš se kao da imaš nekoga ko sjedi na grudima i ne možeš ukloniti taj osjećaj, osjećaš se utopljenim, i uplašenim. To je glavni znak teške srčane insuficijencije.

Ako ste imali ili imate ove neugodnosti, odmah se obratite ljekaru. Uvijek je bolje biti svjestan šta se dešava u tijelu, čak i za očigledno uobičajene simptome. Zapamtite da je vaše zdravlje najvažnije.

Ne propustite