Nakon godina borbe: Evo kako sam IZLIJEČIO ASTMU NA PRIRODAN NAČIN, i konačno se RIJEŠIO INHALATORA!

Zdrav život
Nakon godina borbe: Evo kako sam IZLIJEČIO ASTMU NA PRIRODAN NAČIN, i konačno se RIJEŠIO INHALATORA!
.

Napad astme bi mi zatvorio dišne puteve i probudio me iz sna.

Slatko oslobađanje bilo je u ruci, u urgentnom inhalatoru na mom noćnom stolu. Jedan brzi spray i za nekoliko sekundi osjetio sam da se moje bronhijalne cijevi počnu opuštati, omogućavajući dragocjenom vazduhu da uđe.

Sljedeći razvoj je bio previše predvidljiv. Lijek je učinio a moje srce lupa i nisam mogao da zaspim.

Takvi scenariji su tipični za astmu koja se javlja već godinama. Epizode su došle i otišle, sa grčevima koji su mi gomilali bronhijalne cijevi, upale koje su otekle sluzokožu.

Napadi su bili najgori kada sam živeo na Floridi, gde je intenzivna vlažnost prouzrokovala promjenu plijesni, što pogoršava moje stanje. Često sam osjećao da pokušavam da dišem pod vodom. Kada mi je doktor rekao da je moja jedina opcija bila da uzimam lijekove do kraja života, konačno sam našo hrabrost da kažem dosta.

Moj prvi cilj je bio da zaustavim napad bez upotrebe inhalatora. Ovo sam postigao za nekoliko sedmica kroz razne metode, uključujući prvo vruće, zatim hladne tuševe za opuštanje grčeva.

Emocionalni stres bilo koje vrste bio je posebno snažan okidač.

Sljedeći korak bio je stvaranje zone bez stresa za sebe. Ja sam počeo da pravim tačku da ne idem pravo kući poslije posla, kako bih izbjegao brojne odgovornosti koje bi mogle da me uznemire. Umjesto toga, proveo bih 20 minuta vožnje biciklom ili hodao na plaži.

Onda sam probao ovaj lijek: pola kilograma crvenog luka, pola kilograma šećera, 2 limuna, 1.5 litra vode i 7 velikih žlica domaćeg meda.

Za pripremu ovog lijeka slijedite upute: Šećer u zdjeli zagrijte i miješajte dok ne porumeni. U šećer dodajte isjeckani luk, kratko propržite i dodajte vodu. Sve kuhajte da voda vrije na umjerenoj temperaturi dok ne ispari trećina vode.

Nakon toga pustite da se ohladi, pa dodajte sok od 2 iscijeđena limuna i med. Ostavite da odstoji, a nakon toga procijedite  i pohranite u staklenu bocu.

Potrebno je koristiti 1  žlicu napitka prije svakog obroka. Po potrebi napravite novu mješavinu i ponavljajte postupak.

Ne propustite