Novi trend iz Hong Konga: Da li biste ikada živjeli u ovakvom stanu?! (VIDEO)

Arhitektura i dizajn
Novi trend iz Hong Konga: Da li biste ikada živjeli u ovakvom stanu?! (VIDEO)
.

James Law Cybertecture studio iz Hong Konga razvio je prototip za povoljne mikro stanove u betonskim cijevima koji bi se postavili u neiskorišten prostor između zgrada i na taj način omogućili dodatan broj kvadrata za život u jednom od najgušće naseljenih područja na svijetu.

Iza projekta OPod Tube Housing stoji sjajna ideja da se cijevi široke 2,5 metra prenamjenili u garsonijere od 9,29 kvadratnih  metara. Stanovi su prvenstveno namijenjeni mladima koji tek počinju raditi ili se školuju, dok ne stanu na noge, piše dnevnik.hr.

U mikro stanovima vrata će se moći otključavati pomoću pametnog telefona, a zahvaljujući mnoštvu ugrađenih svjetiljki kompenzirat će se manjak prirodnog svjetla. U posebnoj prostoriji nalazi se mini hladnjak i mikrovalna pećnica, a na raspolaganju je i malo kupatilo.

Oblik i težina cijevi omogućuju praktično postavljanje na spratove ili u oblik potkove kako bi se mogle spojiti sa stepenicama ili platformama. Stanovi će se iznajmljivati za oko 660 KM , što je puno povoljnije od uobičajenih 3,200 KM koliko se traži za garsonijere u centru grada.

 

Ne propustite