NE VJERUJETE U PROŠLI ŽIVOT? Ova priča bi vam mogla promijeniti mišljenje!

Zanimljivosti
NE VJERUJETE U PROŠLI ŽIVOT? Ova priča bi vam mogla promijeniti mišljenje!
.

Mnogi se pitaju da li je prošli život samo mit ili realnost. Ukoliko ste skeptični po ovom pitanju, trogodišnji dječak iz Golanske visoravni blizu granice Sirije i Izraela možda će vam promijeniti mišljenje. Ovaj dječak je tvrdio da je u prošlom životu ubijen sjekirom. Ono što je fascinantno jeste to što su nakon dječakove posjete selu, u kom je živio u prošlom životu, pronađeni skelet, oružje i ubicu.

U svojoj knjizi “Djeca koja su živjela ranije: Reinkarnacija danas”, nemački terapeut Truc Hardo objašnjava priču ovog dječaka, kao i priču druge djece koja se sjećaju svojih prošlih života sa nevjerovatnom preciznošću. Priču dječaka iz Golanske visoravni zabilježila je doktorka Eli Laš koja je pružala neophondnu medicinsku pomoć u polju Gaze, kao dio misije izraelske vlade tokom 60-ih godina. Prije nego što je umrla ovaj nevjerovatan fenomen ispričala je Hardu.

Dječak je dio vjerske zajednice Druzi koja pripada jednom obliku islama, i koja živi na prostorima Sirije, Libana, Izraela i Jordana. Reinkarnacija je u njihovoj kulturi prihvaćena kao činjenica, ali je njegova priča itekako iznenadila pripadnike ove zajednice.

On je rođen sa dugačkim biljegom na glavi. Druzi vjeruju, kao i neke druge kulture, da je biljeg povezan sa smrću u prethodnom životu. Kada je dječak dovoljno porastao i progovorio, svojoj porodici je rekao da je bio ubijen udarcem sjekire u glavu.

Uobičajeno je da starešine dijete, kad napuni tri godine, odvedu na mjesto u kojem je ono živjelo u prethodnom životu, ukoliko ga se dijete sjeća. Dječak je znao u kom selu je živio nekada. Kada su otišli tamo, on se sjetio i imena koje je imao u prethodnom životu.

 Stanovnik sela rekao je da je čovjek, za kojeg dječak kaže da je njegova reinkarnacija, nestao četiri godine ranije.

Dječak je takođe znao ko ga je ubio u prethodnom životu. Kada je suočio ubicu, njegovo lice je preblijedelo, ali ipak nije priznao ubistvo. Trogodišnji dječak je zatim rekao starješinama da može da ih odvede na tačno mjesto na kom je sahranjeno tijelo. Na tačno tom mjestu pronađen je skelet čovjeka sa ranom na glavi koja se podudara sa biljegom koji dijete ima od rođenja. Takođe je pronađena i sjekira.

djecak

Ovo je samo jedna od priča u nizu o ovom fenomenu. Nauka nažalost možda nikada neće potvrditi ove priče.

Ne propustite