STANJE NA PUTEVIMA: Zbog snijega koji intezivno pada, otežano je saobraćanje u centralnim dijelovima naše zemlje

Bosna i Hercegovina
STANJE NA PUTEVIMA: Zbog snijega koji intezivno pada, otežano je saobraćanje u centralnim dijelovima naše zemlje
.

Zbog snijega koji intezivno pada, otežano je saobraćanje u centralnim dijelovima naše zemlje. Posebno izdvajamo dionicu autoputa A-1 Tarčin-Zenica, magistralni put M-5 Kobiljača-Kaonik, kao i puteve na širem području Sarajeva. 

Niske temperature pogoduju formiranju poledice, a posebnu pažnju skrećemo na puteve u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Učestali su i odroni zemlje ili kamenja u usjecima i preko planinskih prevoja. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Jablanica, Konjic-Mostar-Doljani i Kladanj-Vlasenica. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Apelujemo na vozače da vožnju prilagode trenutnom stanju i uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom.

Izmjenjen je i režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranih klizišta.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite