NE PIŠE NAM SE DOBRO: Uvažena žalba Švicaraca!

Sport
NE PIŠE NAM SE DOBRO: Uvažena žalba Švicaraca!
.

Evropska rukometna federacija uvažila je žalbu Rukometnog saveza Švicarske na nastup Tomislava Nuića u susretu kvalifikacija za SP između BiH i Švicarske i pokrenula proces nakon kojeg će biti donesena odluka o putniku u baraž za Svjetsko prvenstvo.

Od dva saveza (bosanskohercegovačkog i švicarskog) su zatražili da se očituju o ovom događaju koji je u bh. javnosti posljednjih dana izazvao veliku pažnju.

Rukometni savez BiH ima rok do 31. januara da pošalje svoj izvještaj u sjedište EHF-a.

Rok za dostavljanje izvještaja iz saveza je 31. januar. Tačan datum donošenja odluke još uvijek nije poznat.

Podsjećamo, švicarska reprezentacija je uložila zvaničan protest nakon što je primjećeno da se strijelac pogotka za našu reprezentaciju Tomislav Nuić ne nalazi na zvaničnom spisku igrača za meč koji je odigran u tuzlanskom Mejdanu.

Rezultat same utakmice bio je 21:15 za Bosnu i Hercegovinu.

Ukoliko utakmicu registruje postignutim rezultatom, to bi značilo da bi naša reprezentacija osvojila prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi 6, te bi igrala u baražu za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Njemačkoj i Danskoj.

Međutim, ukoliko registruje utakmicu službenim rezultatom 10:0 u korist Švicarske, to bi značilo da su Švicarci osvojili prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi 6, te bi oni igrali u baražu.

Selektor Slovenije Veselin Vujović u razgovoru za sarajevske medije kazao je kako "nam se crno piše".

"Zabrinuo sam se, apsurd je da jedan selektor ima igrača manje. To nigdje nema. Delegat da je pametan trebao je da izbroji igrače i pregleda brojeve. To su apsurdne siutacije. Gdje je tu logika? To je propust EHF-a, nije to greška domaćina, ljudi iz Vašeg saveza su, uvjeren sam, sve na vrijeme pripremili i predali. Pa niko nije lud da ne vidi da fali jedan igrač. Ne znam, kako stvari stoje, vjerujte da vam se mrko piše. Znajući po svemu, trebalo bi da bude BiH u baražu, ali znajući ko tamo sjedi, onda nisam siguran da to neće biti Švicarska. Volio bih da nisam u pravu. Budite oprezni, spremni su na sve", kazao je Vujović.

Ne propustite