'REKAO SAM ONO ŠTO SE NE SMIJE REĆI':Srpski izbornik poslao eksplozivnu poruku Hrvatima!

Druga strana sporta
'REKAO SAM ONO ŠTO SE NE SMIJE REĆI':Srpski izbornik poslao eksplozivnu poruku Hrvatima!
.

Cvetković je pojasnio što je mislio, ovaj put bez ikakvih ‘ograda’

Nedugo nakon što su službene internetske stranice Srpskog rukometnog saveza prenijele njegovu izjavu prema kojoj očekuje od ‘naše braće Hrvata da nas podrže’, izbornik srpske izabrane vrste Jovica Cvetković ponovno je na istom izvoru citiran s pojašanjenjem što je time mislio reći.

 

‘Živjeli smo kao braća’

“Vidim da je moja izjava izazvala burne reakcije na svim stranama, ali znam što sam rekao bez trunke kajanja. Što kažem, to i mislim. Četrdeset godina smo živjeli kao braća, pomiješane krvi, zajednička slavlja, Božića i Bajrama. Bilo nam je lijepo”, započeo je Cvetković, potom i dodao:

“Izrekao sam istinu koja se ne smije reći. Hoćemo li šutjeti i pokazati da smo mrtvi, samo toga nismo svjesni, čekamo da nam jave? Hoćemo li našoj djeci narednih 40 godina ostaviti pogrome, oluje, klanje ili pak pokazati da postojimo dajući im djelić našeg sretnog djetinjstva kada nismo znali za razlike među ljudima? Hoćemo li ih ostaviti u getima malih državica ili otvoriti širinu naše prošlosti kada su nam svi putovi u svijetu bili otvoreni? Hoćemo li se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni, slijepi, predstavljamo toalet Europe?”


Treba praštati

Cvetković je potom poentirao:

“Ne, ne bi trebalo zaboravljati, ali treba praštati zbog budućnosti koja za našu djecu na ovim prostorima zavisi samo od naše svijesti. Baš me briga za sve one politike koje nas dijele, kao i za sve ‘velikosrbe”, velikohrvate’, ‘velikobošnjake’, ‘velikoalbance’, koji našoj i svojoj djeci kopaju grobove.”

(net.hr)

Ne propustite