STANJE NA PUTEVIMA: Moguća poledica i odrone zemlje ili kamenja, apel za vozače da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu!

Bosna i Hercegovina
STANJE NA PUTEVIMA: Moguća poledica i odrone zemlje ili kamenja, apel za vozače da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu!
.

Zbog niskih temperatura ovoga jutra upozoravamo na moguću poledicu. Pojačan oprez savjetujemo u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na putnim pravcima Bugojno-Novi Travnik i Livno-Šujica-Kupres puše jak vjetar koji mjestimično stvara sniježne nanose. Učestali su odroni zemlje ili kamenja u usjecima i preko planinskih prevoja. Saobraća se slabijim intenzitetom, a pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se na putevima prema ski centrima i zimskim izletištima. Apelujemo na vozače da vožnju prilagode trenutnom stanju i uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar zbog urušavanja potpornog zida saobraća se jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite