VREMENSKA PROGNOZA ZA VIKEND: Evo šta nas očekuje!

Vijesti
VREMENSKA PROGNOZA ZA VIKEND: Evo šta nas očekuje!
.

Za dane vikenda, prema sinoptičkim kartama, uz niže temperature zraka očekuje se i snijeg. Moguća visina snježnog pokrivača lokalno i preko 20 centimetara, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Danas će u BiH preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u centralnim, istočnim i i jugozapadnim područjima Bosne sa snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Poslije podne prestanak padavina. Dnevne temperature od jedan do sedam, na jugu od osam do 11 stepeni Celzijusa.

Drugog dana vikenda očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima postepeni prestanak padavina. Jutarnje temperature od minus tri do tri, na jugu od četiri do osam, a dnevne od tri do osam, na jugu od sedam do 11 stepeni Celzijusa.

Iz Federalnog hidrometeorolpškog zavoda BiH (FHMZBiH) navode da se za dane vikenda prema sinoptičkim kartama uz niže temperature zraka očekuje se i snijeg. Moguća visina snježnog pokrivača lokalno i preko 20 centimetara.

Od 22. do 29. januara prognozira se relativno stabilno vrijeme. Slaba kiša moguća je u drugom djelu sedmice. Temperature zraka bit će u laganom porastu.

Maksimalne temperature zraka kretat će se između 6 i 14 stepeni Celzijusa.

(Anadolija)

Ne propustite