Udarila maloljetnika i pobjegla, potom se sama prijavila

Crna hronika
Udarila maloljetnika i pobjegla, potom se sama prijavila
.

U Sarajevu se u četvrtak na kolovozu raskrsnice ulica Fetaha Bećirbegovića i kraka iste, općina Novo Sarajevo, dogodila saobraćajna nezgoda.

Prema do sada prikupljenim informacijama, došlo je do prelaska preko stopala lijeve noge pješaka mldb. H.Dž., rođen 2001.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, prednjeg dijela desnog točka putničkog motornog vozila, sive boje, nepoznate marke i reg. oznaka, kojim je najvjerovatnije upravljala NN ženska osoba, koja se nakon saobraćajne nezgode, vozilom udaljila sa lica mjesta.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura palca lijeve noge) je zadobio mldb. H.Dž., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu.

Dana 19.01.2018.godine u 01,00 sati, u službene prostorije Odjeljenja za saobraćajne istrage, Sektora uniformisane policije, Uprave policije ovog Ministarstva, pristupila je Ć.A., rođena 1979.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena i izjavila da je ona učestvovala u pomenutoj saobraćajnoj nezgodi.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.

(N1 BiH)

Ne propustite