Oliver ubijen tačno na četvrtu godišnjicu likvidacije svog kuma i suborca: ONO ŠTO JE REKAO NA NJEGOVOJ SAHRANI LEDI KRV U ŽILAMA!

Region
Oliver ubijen tačno na četvrtu godišnjicu likvidacije svog kuma i suborca: ONO ŠTO JE REKAO NA NJEGOVOJ SAHRANI LEDI KRV U ŽILAMA!
.

“Svi se pitaju što je toliko važno da se oduzme jedan mladi život, ostave neutješni roditelji, mala djeca, supruga i prijatelji”, rekao je prije četiri godine Ivanović na sprovodu svog prijatelja i kuma Dimitrija Janićijevića koji je ubijen u atentatu, što je sudbina koju je poslije doživio i sam Ivanović

Lidera kosovskih Srba i čelnika građanske inicijative ‘Srbija, demokratija, pravda’, Olivera Ivanovića, 16. januara zasad nepoznati atentatori usmrtili su s pet hitaca kojima je pogođen u prsa pred ulazom u prostorije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Prije tačno četiri godine, na isti datum, ubijen je i njegov kum Dimitrije Janićijević, koji je također, upucan u sjevernom dijelu  Kosovske Mitrovice i to hicima iz automatskog oružja, a u bolnicu je dovezen bez znakova života, isto kao i Ivanović, piše Blic.

Krivci za ubojstvo Dimitrija Janićijevića do danas nisu pronađeni

U vrijeme ubistva, Janićijević je bio član u Skupštini te općine, a godinu dana ranije sudjelovao je na lokalnim izborima kao kandidat za gradonačelnika na listi Samostalne liberalne stranke. Njegovi ubice do danas nisu otkriveni. Ivanovićev kum je inače, bio  otac troje djece, a sa suprugom je, u vrijeme ubojstva, čekao i četvrto dijete.

Među onima koji su mu na ispraćaju odali posljednju počast bio je i tragično preminuli Ivanović.

“O tebi će misliti tvoji prijatelji kojih si imao mnogo, ali i tvoji neprijatelji koji su svoju mržnju pretvorili u rafal i smrt. Svi se pitaju što je toliko važno da se oduzme jedan mladi život, ostave neutješni roditelji, mala djeca, supruga i prijatelji. O tome danas i ubuduće trebaju razmišljati svi građani Mitrovice i okoline koji su skloni opravdavati bilo kakvo nasilje, bilo ono malo ili veliko, jer malo nasilje rađa veće i završava se ubistvom”, bile su to proračanske Ivanovićeve riječi prije četiri godine dok se opraštao od svog prijatelja, prenosi net.hr.

 Bliski prijatelji i kumovi stradali na isti način i na isti datum!

Ne propustite