RECEPT ZLATA VRIJEDAN: Riješite se MENSTRUALNIH BOLOVA I NEPLODNOSTI pomoću ovog čaja!

Praktična žena
RECEPT ZLATA VRIJEDAN: Riješite se MENSTRUALNIH BOLOVA I NEPLODNOSTI pomoću ovog čaja!
.

Mnoge žene imaju ogromnih problema sa neredovnim mjesečnim ciklusom i bolovima. Imamo za vas recept za čaj koji će vam pomoći da riješite ove probleme. Također, ovaj čaj je dobar i za plodnost.

Međutim, morate paziti kako ga konzumirate i u kojim količinama. Poznato je sa kada menstrualni bolovi počnu svaka od nas najprije posegne za raznoraznim analgeticima. Međutim, moge od njih rizično je piti tokom menstruacije. Oni pomognu trenutno, ali donose mnogo štete ostalim organima.

Čak je mnogo slučajeva bilo gdje su neki od analgetika potpuno zaustavili menstralni ciklus kod žena, iako su bile u dvadesetim i tridesetim godinama. Zbog svega navedenog radije se okrenite prirodnim i biljnim preparatima. Istina, neće pružiti trenutno olakšanje, ali će vas liječiti na duge staze dok potpuno ne eliminišu sve simptome koji uzrokuju bolove. Ipak sa alternativnim liječenjima treba biti uporan, a upornost će vam se višestruko isplatiti.

Za ovaj čaj potrebno vam je:

-50 g osušenih listova žare

-100 g nadzemnog dijela hajdučke trave

-100 g osušenih cvjetova nevena.

Pomiješajte  sve ove sastojke , dvije supene kašike uzmite i stavite ih u litar kipuće vode. Poklopite i neka stoji pet minuta. Zatim procijedite i ostavite da se malo ohladi.

Čaj pijte gutljaj po gutljaj i to nekoliko sati. Dnevno je dozvoljeno piti litar ovog čaja, tako što se pola litra pije prije, a pola litra poslije podne. Nakon dva mjeseca korištenja čaja napravite pauzu od dvije sedmice.

Upotreba ovog čaja nije preporučena ukoliko imate obilna krvarenja.

Ne propustite