Općina Novi Grad će podijeliti po 50 KM za 11.686 penzionera

Bosna i Hercegovina
Općina Novi Grad će podijeliti po 50 KM za 11.686 penzionera
.

Općina Novi Grad Sarajevo i ove će godine obradovati 11.686 penzionera sa najnižom penzijom sa dodatnih 50 KM, koje će im biti isplaćene uz januarsku penziju.

Tim povodom danas su općinski načelnik Semir Efendić, direktor Federalnog zavoda PIO/MIO Zijad Krnjić i predsjednik Izvršnog odbora Udruženja penzionera Novi Gradi Ibrahim Hota, potpisali Sporazum o isplati novčanih sredstava namijenjenih toj kategoriji stanovništva.

Radi se o socijalnom programu podrške penzionerima sa najnižom penzijom, koji Općina Novi Grad realizira već treću godinu, a za tu namjenu iz ovogodišnjeg budžeta je izdvojeno 575.000 KM. Sredstva će biti uplaćena na račun Federalnog zavoda PIO/MIO.

Pored toga Općina Novi Grad svake godine izdvoji i 25.000 KM a sredstva će biti naknadno podijeljena penzionerima prema zdravstvenom i materijalnom položaju.

Načelnik Efendić izrazio je nadu da će uskoro doći do ukupnog rasta minimalne, ali i drugih penzija, te da će se time smanjiti potreba za ovakvim djelovanjem Općine, saopćeno je iz Pres službe te općine.

(Fena)

Ne propustite