OVO JE TRENUTNO NAJPOPULARNIJI KLIP NA INTERNETU: Svi su se smijali brki, ali niko nije vidio šta on zapravo radi (VIDEO)

Kiosk
OVO JE TRENUTNO NAJPOPULARNIJI KLIP NA INTERNETU: Svi su se smijali brki, ali niko nije vidio šta on zapravo radi (VIDEO)
.

Radi se o jednom od najpopularnijih snimaka na internetu ikada. Nastao je još u vrijeme kada nije bio YouTube-a, a mrežom se širio putem maila pod nazivom "badday.mpg" i jedan je od prvih viralnih videa na webu.

1382321-screenshot-15-ls

Naime, video je nastao 1997. godine, a njegova glavna zvijezda Vini Lićardi nije ni znao da je postao popularan dok ga jedan od kolega nije vidio na televiziji.

On je, zajedno sa kolegama snimio ovaj klip u promotivne svrhe tehnološke kompanije Loronix u kojoj je tada radioi u čijim prostorijama je video i snimljen.

Prema riječima njegovog kolege Pitera Jankovskog, koji je zajedno sa Vinijem nabavio analognu kameru i snimio vidio kaže da Loronix nije bila firma u kojoj su ljudi bjesnili i lomili, već prijateljsko mjesto na kojem su kolege do kasno u noć ostajale da se druže i igraju video igrice.

Tada su radili na projektu sigurnosnog video nadzora i bio im je potreban test snimak kako bi demonstrirali potencijal onoga na čemu su radili.

- Najprije smo snimali Vinija kako koristi bankomat, ili kako ga šef juri kada pokušava da pokrade skladište, ali na kraju je meni sinula ideja da iskoristimo onih par neispravnih monitora i tastatura. Napravili smo kocku za rad i snimili ono što već svi znate - rekao je Jankovski.

Prisjetimo se kako je to izgledalo:

 

Ne propustite