NJEGOVO UBISTVO JE POTRESLO REGION: Znate li tko je zapravo bio Oliver Ivanović?

Region
NJEGOVO UBISTVO JE POTRESLO REGION: Znate li tko je zapravo bio Oliver Ivanović?
.

Ubijeni srbijanski političar s Kosova, Oliver Ivanović, bio je svestrana osoba, a školovanje ga je tokom karijere navelo i put Zagreba.

Oliver Ivanović bio je jedan od vođa kosovskih Srba i nekadašnji zastupnik u Skupštini Kosova koji je predvodio zastupničku skupinu Povratak. Rođen je 1. aprila 1953. godine u selu Rznić kod Dečana, osnovnu i strojarsko-tehničku školu završio u Kosovskoj Mitrovici. Studirao je Vojnu akademiju u Zagrebu, ali je odustao poslije tri godine i diplomirao strojarstvo i ekonomiju fakultetu.

U Zagrebu je započeo ozbiljno treniranje karatea za vrijeme studija. Vrlo brzo postaje karate instruktor. Nakon tri godine studija, napušta zagrebačku vojnu akademiju, nakon što mu je utvrđeno da ima urođeni oštećen vid. Vraća se na Kosovo i pohađa i uspješno završava Strojarski fakultet u Mitrovici, ogranak Sveučilišta u Prištini. Naknadno i apsolvira na Ekonomskom fakultetu u Prištini, prenosi Dnevnik.hr.

Nastavlja paralelno sa svojim studijima i profesionalno usavršavanje svoje borilačke vještine, dobiva nove pojase, i dostiže vrhunac kada osvojivši prvenstvo u karate takmičenju Kosova. Postigao je i određeni međunarodni ugled, postavši počasni međunarodni karate sudac, što dovodi do usavršavanja njegovog poznavanja stranih jezika. Govorio je engleski, albanski i talijanski jezik.

Važio je za umjerenog političara koji uživao ugled međunarodne zajednice, a 1999. godine, kada je formirano Srpsko nacionalno vijeće, Ivanović je postao predsjednik njegovog izvršnog odbora za sjeverno Kosovo. Sa tog mjesta smjenjen je 2001. godine. Od 2008. bio je državni tajnik u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju.

Oliver Ivanović je prije tri godine uhapšen i više od dvije godine proveo je u pritvoru zbog navodnog ratnog zločina. Pušten je da se brani sa slobode u aprilu prošle godine, a u julu mu je zapaljen automobil u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Bio je oženjen i otac tri sina.

Ne propustite