Domaća smjesa kojom se sijede uspješno uklanjaju i to BEZ IZLAGANJA HEMIKALIJAMA!

Praktična žena
Domaća smjesa kojom se sijede uspješno uklanjaju i to BEZ IZLAGANJA HEMIKALIJAMA!
.

Ljudsko tijelo je svakodnevno izloženo faktorima koji uzrokuju određeni stepen oštećenja.

Na primjer, aktivnost koja je jednostavna kao što je trčanje (ako nije pravilno obavljena) može uzrokovati neke probleme s kostima, međutim, tijelo ima svoje metode za popravku te štete.

Nažalost, ne možemo reći isto o kosi i šteti od koje pati. Kosa je izuzetno delikatna, a čak i promjena vremena može utjecati na nju, ali to nije jedina stvar.

Kao i svaki drugi organi tijela, kosa treba da primi hranljive sastojke potrebne za lijep i zdrav izgled. Iz tog razloga možemo reći da je zdrava kosa kombinacija dobre ishrane, starosti, njege i odgovarajućih klimatskih uslova i hormonske ravnoteže.

Međutim, postoji nekoliko načina koji nam mogu pomoći da je svilenkasta na dodir i zdrava.

Čak i ako ne možemo kombinirati gore pomenute faktore, postoje načini koji nam pomažu da imamo veoma lijepu kosu.  Ovo je jedan od njih:

Sastojci:

-Đumbir: (1 korijen ove biljke)

-Maslinovo ulje (1 kašika)

-Med (1 kašika)

Priprema i upotreba:

Priprema ovog kućnog lijeka za kosu uopšte neće biti teška, do te mjere da ćete biti iznenađeni. Moramo samo iscijediti sok iz korijena đumbira. Konačno, nalijte tečnost u posudu pored ostalih dvije supstance i dobro miješajte. To će biti dovoljno da imamo za tretman kose.

Ova supstanca treba da se primijeni na kosu jednom nedeljno sa mokrom kosom. Trebalo bi da pustite da djeluje oko 40 minuta. Možete nositi kapicu za kupanje, tako da ne isprljate svoju odjeću. Na kraju, opet ćemo oprati kosu sa našim šamponom i puno vode.

Druge ključne prednosti koje đumbir može donijeti našoj kosi su:

-Aktivira dotok krvi u kapilarnoj koži

-Ubrzava rast kose

-Gušća kosa

-Eliminiše perut

Ne propustite