OPCIJA KOJU SVAKO MORA DA AKTIVIRA NA TELEFONU: Biće vam žao ako to ne uradite!

Tech
OPCIJA KOJU SVAKO MORA DA AKTIVIRA NA TELEFONU: Biće vam žao ako to ne uradite!
.

Mnogi na svom mobitelu nemaju aktiviranu opciju "Find My Device", a kako tvrdi sajt AndroidCentral, to bi trebali svi odmah da urade.

„Find my Device nije jedna od onih opcija koje ćete koristiti često, ali je jedina pomoć koja može da vas spasi, kad izgubite ili vam neko ukrade telefon“, navodi AndroidCentral i dodaje da je ta opcija odlična i za puko pronalaženje telefona kad ga zaturite kod kuće ili bilo gde drugo - aktivirajte zvono na telefonu preko interneta, čak i kad je mobilni u „Silent“ modu i pronađite ga brže i lakše, piše "Mondo.rs".

Kako biste ovu opciju aktivirali, potreban vam je aktivan Google nalog i Android telefon.

Putem personalizovanog Find My Phone sajta (odmah ćete biti upitani za Google lozinku i nalog) pratite na karti s velikom preciznošću gdje je vaš telefon - da li stoji ili se kreće. U prilici ste da koristite i „Find My Phone“ pretragu putem Google Search, kako ne biste morali da pratite sajt. Ova opcija, naravno, sakuplja podatke o lokaciji telefona, što morate da prihvatite, ako želite da koristite uslugu.

Google napominje da je lokacija telefona približna i da bi moglo da bude nekih grešaka u njegovom lociranju, ako do potrage dođe. 

Detalje u vezi sa korištenjem servisa i na šta sve morate da pristanete, da biste ga koristili, pročitajte OVDJE.

Ukoliko se desilo najgore - ukrali su vam mobilni - imate dvije opcije na raspolaganju:

- Da obrišete telefon u potpunosti i
- Da definišete lozinku i zaključate ga.

Da biste bili u potpunosti sigurni da ništa od vaših podataka neće doći pod nečije prstiće Google uključuje i brisanje svake povezane memorijske kartice na telefon.

(Novi.ba/Mondo.rs)

Ne propustite