Dvoje američkih i dvoje kanadskih državljana oteto u Nigeriji, u blizini grada Kaduna

Svijet
Dvoje američkih i dvoje kanadskih državljana oteto u Nigeriji, u blizini grada Kaduna
.

Dvoje američkih i dvoje kanadskih državljana oteto je u Nigeriji, u blizini grada Kaduna, izvijestila je nigerijska policija.

Dva pripadnika njihove policijske pratnje ubijena su u pucnjavi s otmičarima, koji su iz zasjede napali konvoj u kojem su se Amerikanci i Kanađani vozili, javlja BBC. “Upustili su se u žestoku oružanu borbu s dvojicom pripadnika policijske pratnje koja je dodijeljena strancima, koji su nažalost izgubili živote”, rekao je policijski glasnogovornik Mukhtar Aliyu. 
 
Grupa, koja je putovala u dva vozila, napadnuta je na putu iz Kadune u glavni grad Abuja, udaljen oko dva sata vožnje. Dijelovi te ceste učestala su meta otmičara.

Dužnosnik američkog State Departmenta rekao je da su “svjesni izvještaja o američkom građaninu otetom u Nigeriji”, ali kako ministarstvo nema daljnjih komentara. Dva njemačka arheologa oteta su u toj regiji prošle veljače. Kasnije su pušteni.

 
U Nigeriji je u zadnje vrijeme došlo do porasta otmica, kako Nigerijaca, tako i stranih državljana. Prošlog listopada, četvero Britanaca također je oteto u području delte Nigera. jedan od njih je ubije, dok su trojica puštena nakon pregovora.

Ne propustite