Tijelo vas UPOZORAVA da odmah djelujete, jer su ovo ALARMANTNI znaci oštećenja jetre!

Porodica i zdravlje
Tijelo vas UPOZORAVA da odmah djelujete, jer su ovo ALARMANTNI znaci oštećenja jetre!
.

Medicinski stručnjaci objašnjavaju da postoji više od 100 različitih vrsta bolesti jetre i svaka ima različite manifestacije. Hepatitis, alkoholna bolest jetre, i ciroze jetre i masne bolesti jetre, samo su neke od tih bolesti. Ispod možete pročitati spisak ranih simptomi oštećene jetre:

Nervozan stomak

Povraćanje i mučnina su neki od najčešćih simptoma. Ipak, ovi simptomi često mogu oponašati neke druge bolesti kao što su trovanje hranom, migrene, mučnine, vrtoglavice, povraćanje, depresija i rane trudnoće. Osim toga, oni mogu čak oponašati pitanja bubrega. Oni pacijenti koji imaju oštećenje jetre obično imaju problema sa mučninama, s obzirom na to da je sposobnost jetre da eliminiše toksine se smanjena. Međutim, mučnina može biti uzrokovana stalnim promjenama u probave i metabolizmu. Ako naiđete na takve simptome, obratite se ljekaru.

Slabost i umor

Jedan od očiglednih i ranih znakova oštećenja jetre je osjećaj slabosti i umora. Kada je oštećena jetra, ljudsko tijelo radi teže, i to je razlog zašto je potrebno više odmora. Ovo se dešava kada toksine u krvi ne može eliminirati jetra. Ako primijetite ove simptome, odmah posjetite svog ljekara.

Gubitak apetita

U slučaju kada se hrana nije pravilno varila, to dovodi do gubitka apetita i značajnog gubitaka težine.

Ne propustite