Udruženje 'Žena-žrtva rata' reagovalo na izjavu Munire Subašić

Bosna i Hercegovina
Udruženje 'Žena-žrtva rata' reagovalo na izjavu Munire Subašić
.

Udruženje "Žena-žrtva rata" reagiralo je na današnju izjavu predsjednice Udruženja "Majke enklave Srebrenica i Žepa" Munire Subašić nakon susreta u Sarajevu sa hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

"Udruženje "Žena-žrtva rata" šokirano je izjavom Munire Subašić, predsjednice Udruženja "Majke enklave Srebrenica i Žepa", koja je danas rekla da ne zamjera predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović zato što nije posjetila Ahmiće, te da ona govori samo o Srebrenici, jer ne zna više nigdje šta se desilo. Mi itekako zamjeramo hrvatskoj predsjednici, zamjeramo joj što nije nikada otišla u Ahmiće, Vareš (Stupni do)", navodi se u saopćenju Udruženje "Žena-žrtva rata".
 

Podsjećamo, Subašić je danas na pitanje reporterke N1 da li tokom njenog razgovora sa Grabar-Kitarović bilo govora o Ahmićima i eventualnoj posjeti ovog bošnjačkog stratišta, kazala da ''ona uvijek govori šta se desilo u Srebrenici'' i da ''ne zna više nigdje šta se i šta desilo''.

''Ne znam, ja ne bih o tome govorila, ja govorim o Srebrenici, znam šta se u Srebrebnici desilo, ne znam više nigdje šta se desilo, svako ima udruženja i organizacije, majke neka dignu svoj glas i neka kažu. Nemam ja nikome ništa zamjerati, samo zamjeram onima koji nisu došli u Srebrenicu i odali počast našim žrtvama jer ipak mi smo bili pod zaštitom Ujedinjenih nacija, desio se genoci i to je moja borba do mog života. Jedino Srebrenica, Srebrenica i Srebrenica, ništa drugo'', zaključila je Subašić.

(N1 BiH)

Ne propustite