OVO JE RAZLOG ZAŠTO TREBATE PITI TOPLU VODU NA PRAZAN STOMAK SVAKO JUTRO! REZULTATI ĆE VAS IZNENADITI

Zdrav život
OVO JE RAZLOG ZAŠTO TREBATE PITI TOPLU VODU NA PRAZAN STOMAK SVAKO JUTRO! REZULTATI ĆE VAS IZNENADITI
.

Većina nas započinje jutro šoljicom vrućeg čaja ili kafe, da se zagrejemo poslije buđenja. Međutim,kad pijemo vodu, želimo da bude hladna. Ako je vjerovati ajurvedi, nismo u pravu kad je voda u pitanju.

Redovno ispijanje vruće vode, posebno ujutru, blagotvorno djeluje na organizam tako što pospješuje varenje, i pomaže oslobađanje metaboličkog otpada.
Dajemo vam šest razloga zašto da konzumirate toplu vodu:

PROČIŠĆAVA ORGANE ZA VARENJE

Šolja vruće vode ujutru može vam pomoći da očistite telo od toksina. Voda i druge tečnosti potpomažu razlaganje hrane u želucu i održavaju digestivni trakt. Topla voda razložiće hranu brže, i time olakšati varenje. Konzumiranje hladne vode u toku, ili poslije, obroka, zgušnjava masti u hrani i tako stvara masne naslage u crijevima. Na sreću, možete zamijeniti hladnu vodu toplom da potpomognete varenje, naročito poslije obroka.

POMAŽE KOD ZATVORA

Prije ili kasnije, svakog od nas zakače ove stomačne tegobe, koje nastaju zbog slabe peristaltike. Grčevi i nadimanje koje tada osjećamo izazvano je nedostatkom vode u organizmu. Jedna čaša vruće vode, ujutru na prazan stomak, pospješiće rad crijeva, i pomoći tijelu da profunkcioniše normalno.
Pročitajte i: Doviđenja neprijatnom zadahu

UBLAŽAVA BOL
Smatra se da je topla voda najmoćniji prirodni lijek, a može ublažiti bol prilikom menstrualnih tegoba. Toplota će opustiti stomačne mišiće i osloboditi vas grča, čime će umiriti bol. Topla voda je dobra za sve vrste grčeva i zato što pospješuje kapilarnu cirkulaciju i na taj način opušta mišiće.

SMANJUJE VIŠAK KILOGRAMA

Ako držite dijetu vjerovatno ste već čuli da čaša tople vode ujutru pomaže smršate. Topla voda povećava temperaturu tela i time ubrzava metabolizam. Na taj način organizam sagorjeva više kalorija. Takođe blagotvorno će uticati i na bubrege i sve organe za izlučivanje.

POBOLJŠAVA CIRKULACIJU

Konzumiranje tople vode oslobađa organizam toksina. Na taj način poboljšava se i cirkulacija.

ZAUSTAVLJA STARENJE

Prevremeno starenje je noćna mora svake žene, ali na reću, ovo se može sprečiti konzumiranjem tople vode. Prisustvo toksina u organizmu ubrzava starenje, a budući da topla voda oslobađa organizam toksina, proces starenja se usporava, a elastičnost kože se povećava.

Ne propustite