Vučiću odobrena posjeta Kosovu

Region
Vučiću odobrena posjeta Kosovu
.

Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću odobrena je posjeta Kosovu, objavio je Radio Slobodna Evropa.

Jetljir Zuberaj, šef kabineta kosovskog ministra spoljnih poslova i zamjenika premijera Bedžeta Pacolija, potvrdio je za taj radio da je Aleksandru Vučiću odobren zahtjev da posjeti Kosovo.

“Na osnovu zahtjeva koji je predsjednik Srbije podneo institucijama Republike Kosova o posjeti Kosovu, mi smo mu izdali dozvolu i očekujemo da će se ponašati dobro i poštovati pravila dozvole tokom boravka u Republici Kosovo”, rekao je Zuberaj.

Vučić je podnio zahtjev da posjeti Kosovo u subotu i nedjelju, 20. i 21. januara.

Iz Vučićevog kabineta u utorak je saopšteno da će Vučić prvo posjetiti Kosovsku Mitrovicu, Gračanicu i Laplje Selo "kako bi bio i razgovarao sa Srbima na Kosovu i Metohiji".

Podsjećamo, Vučić je ranije izjavio da je ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se Srbija prema tom aktu tako i odnositi.

“Počinioci ovog akta biće uhvaćeni, ako ih ne pronađu oni koji to moraju da učine, učinićemo mi”, naveo je Vučić.

Kako je rekao, na sjednici Saveta je dogovoreno i upućeno je pismo organima Eulexa i Unmika sa zahtjevom da državni organi Republike Srbije učestvuju u sprovođenju istrage na teritoriji Kosova i Metohije.

“Zato što smo uvereni da bi to značilo i otkrivanje istine o ubistvu Olivera Ivanovića. Pronaći ćemo ubicu ili ubice. Nemam ovlašćenja da u ovom trenutku govorim o saznanjima kojim raspolažemo. Neću da špekulišem, ali ima interesantnih detalja koji ukazuju na moguće počinioce”, dodao je Vučić.

Međutim, kosovski ministar pravde Kosova Abeljad Tahiri naveo je da će istragu o ubistvu Olivera Ivanovića voditi jedino institucije Kosova.

 

(Radio Slobodna Evropa)

 

Ne propustite