"Moja majka je iznenada preminula" Marije iz Žikine dinastije: Otkrila porodičnu tragediju zbog koje je napustila Jugoslaviju

Show
"Moja majka je iznenada preminula"  Marije iz Žikine dinastije: Otkrila porodičnu tragediju zbog koje je napustila Jugoslaviju
.

Rialda Kladarić, široj publici poznata kao Marija iz Žikine dinastije s javnošću je odlučila podijeliti svoju tešku životnu priču i objasniti zašto se iz Londona nikad više nije vratila u Beograd.

U London je otišla 1986. misleći da će tamo biti samo privremeno, ali ju je porodična tragedija potaknula da ostane tamo i pokuša izgraditi neki bolji život.

marija1

"Bila sam u Londonu na usavršavanju jezika. Tog 16. januara 1991. godine, kada je počeo rat u Zaljevu, moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu. Sjedila sam u stanu u Londonu, gledala vijesti, slušala o početku rata, kada me je zatekla ta vijest. Aerodrom je bio zatvoren i nisam imala načina da se vratim kući. Jako sam bila vezana za svoju majku, a pošto nje više nije bilo, a rat i u bivšoj Jugoslaviji širio se cijelom zemljom, odlučila sam da se vratim u London i tamo počnem neki novi život", ispričala je Rialda.

Svoju najpoznatiju ulogu, lik Marije u "Žikinoj dinastiji", dobila je kad je imala tek 13 godina, a otkrila je da je svoj prvi poljubac doživjela upravo snimajući scenu za ovaj legendarni filmski serijal.

"Prvi put sam se u životu poljubila pred filmskim kamerama. I naravno da sam ja tu glumila zrelost, jer sam ja htjela pokazati da ja to sve znam. Ne savjetujem, probajte bez filmskih kamera", kaže ona.

Iako je u ranoj dobi stekla veliku popularnost, objasnila je da joj to nije donijelo sreću.

"Popularnost u pubertetu može donijeti i usamljenost. Kad prođete pokraj kina i vidite kolegu iz razreda kako kupuje karte za film u kojem glumite, radije biste da se ne sretnete tako", ispričala je.

Priznala je ipak, da se sa svojom filmskom ljubavi, Vladimirom Petrovićem koji je igrao Žikinog unuka Bobu, ne čuje, te da ne zna čime se on danas bavi.

 

Ne propustite