DJEVOJKA (24) PREŽIVJELA RAK GRLIĆA MATERICE UPOZORAVA: Ove simptome sam prve osjetila!

Praktična žena
DJEVOJKA (24) PREŽIVJELA RAK GRLIĆA MATERICE UPOZORAVA: Ove simptome sam prve osjetila!
.

Djevojci (24) otkriven je rak grlića materice, a ona je svoju priču odlučila da podijeli sa drugima kako bi ohrabrila sve žene da idu na pregled.

Heather Keating iz Irske, je otišla na ginekološki pregled nakon što je svom doktoru prijavila da ima krvarenje između ciklusa kao i nakon seksualnog odnosa.

Međutim ginekolog joj je rekao kako to nije ništa strašno, te da se treba vratiti, godinu dana, tj. kada napuni 25 godina!

“Zato što sam imala 24 godine nisam imala pravo na besplatne briseve i ostale nalaze. Sve dok nisam postala anemična od tolikog krvarenja nisu me detaljno ispitali. Na kraju su rezultati pokazali da imam rak grlića maternice,” navela je Heder.

“Nikad, čak i u najgorim noćnim morama ne bih pretpostavila da imam rak. Pozvali su me u sobu u kojoj su bile papirne maramice na stolu. Tada sam znala sam da vijesti nisu dobre,” ispričala je Heather momenat kad je čula užasnu vijest o svom zdravstvenom stanju.

“Rečeno mi je da imam rak grlića maternice. Morala sam da idem na dalje analize koje bi provjerile da li se rak proširio.”

 

Ne propustite