DOKAZANO OBEĆANA ZEMLJA: Pakujte kofere, ovdje se zarađuje i do 480 EURA DNEVNO!

Zanimljivosti
DOKAZANO OBEĆANA ZEMLJA: Pakujte kofere, ovdje se zarađuje i do 480 EURA DNEVNO!
.

Djeca u norveškom gradiću Ballstadu svaki dan režu jezike bakalara, a oni koji su najspretniji i kojima najbolje ide u ovom honorarnom poslu, mogu zaraditi dnevnice od čak nekoliko hiljada norveških kruna.

Bakalar je inače norveški specijalitet te zbog velike potražnje za njim, zbog velikog izvoza i, naravno, vrlo dobre ekonomske stabilnosti države, stotine djece imaju mogućnost da se već vrlo mladi uključe u ovaj posao, piše index.hr

Najbolji u ovom poslu, odnosno, najbolji u zaradi, dosad se pokazao 16-godišnji Trygve Pettersen koji je ispričao svoju priču za portal Munchies.

Ogromna dnevnica

Njegov otac je mjesni ribar koji ga je naučio kako najbrže i najpreciznije rezati jezike bakalara. Zato i nije čudno kako je Pettersen brzo napredovao.

“Kad sam tek počeo raditi ovaj posao, izrezao sam otprilike dva kilograma ribe u jednom danu. Zato danas mogu odraditi i do 80 kilograma, a nekad u jednom danu zaradim i do 4.500 norveških kruna (otprilike 950 maraka).

Dodaje kako je ovaj posao jako dobar način da mladi zarade novac kako bi sami sebi priuštili nove stvari, kao što su mobiteli, laptopi ili odjeća.

Uspio sam uštedjeti dovoljno da otputujem u Ameriku. Uživat ću u pustolovini od New Yorka do Havaja koju sam sam sebi priuštio”, rekao je Pettersen.

ciscenje-ribe

Odraslima nije dopušteno

Ribari iz Ballstada već generacijama poklanjaju djeci glave bakalara od kojih oni izrežu jezike zajedno s bradom i vilicom te ih dostavljaju kupcima. Za kilogram jezika mogu dobiti gotovo 13 KM.

Kažu kako su djeca oduvijek bila odgovorna za posao s jezicima bakalara.

Odraslima jednostavno nije dopušteno doći ovdje i raditi. To je naš posao, naša tradicija”, kaže Johannes, jedan od djece koja tu radi.

Ne propustite