PO GLASU BISMO GA UVIJEK PREPOZNALI: Božo Vrećo bez brade iznenadit će i najveće fanove (FOTO)

Show
PO GLASU BISMO GA UVIJEK PREPOZNALI: Božo Vrećo bez brade iznenadit će i najveće fanove (FOTO)
.

Božo Vrećo, pjevač anđeoskog glasa, poznat je kao umetnik jedinstvenog senzibiliteta, ali i po ekscentričnom imidžu koji podrazumeva istovremeno isticanje ženstvene i muževne strane.

Duga crna kosa, brada, brojne tetovaže u kombinaciji s ekstravagantnim haljinama i štiklama donele su mu poređenja s Končitom, međutim, Božo nije takav "nikao" na sceni. Kao i muzički, i svoj scenski izraz gradio je postepeno.

Božo Vrećo je rođen 1983. godine u Foči, odrastao je sa majkom i dvije starije sestre, a otac mu je preminuo kada je imao 5 godina. Od majke slikarke je i nasledio talenat za umjetnost.

Nikad nije išao na časove pjevanja, niti je učio da svira instrumente, ali je imao taj fantastičan glas koji je sam razvijao.

Kako je kasnije priznao, odrastao je sa mnogo emocionalnih ožiljaka i neprihvatanja u provincijskoj sredini, pa je sa 27 godina svoj izraz prepoznao u sevdalinkama jer se poistovjetio sa njihovim junacima koji bi zbog ljubavi pretrpeli sva stradanja.

Sa basistom Edvinom Hadžićem i gitaristom Dinom Šutalom je osnovao ansambl Halka što na staroindijskom jeziku označava dobrodošlicu svjetlosti, piše noizz.rs. 

Kao frontmen sastava Halka, bar u početku, Vrećo nije toliko insistirao na scenskom autfitu, nastupao je u jednostavnoj odeći, nije se šminkao, nije furao dugu kosu niti bradu... Ti snimci su danas retki na kojima možemo da vidimo kako njegovo lice zaista izgleda i verujemo da će iznenaditi mnoge fanove.


Nakon dva albuma koja je objavio s Halkom, koja su mu donijela prepoznatljivost u regionu, Vrećo je snimio solo album „Moj sevdah“ koji spada u akapela sevdah i utvrdio reputaciju najboljeg interpretatora, ali i autora sevdalinki današnjice, a prošle godine i izuzetno uspješan album "Pandora".

Usput je izgradio i prepoznatljiv scenski imidž, koji mu, kako kaže, pomaže da se u potpunosti uživi i u ženske i u muške tekstove, jer, po njegovim rečima, muzika ne poznaje ni polove ni rase.

 

Ne propustite