ČETIRI STVARI ZBOG KOJI ĆETE OSTARITI PREKO NOĆI: Prestanite OVO raditi odmah!

Praktična žena
ČETIRI STVARI ZBOG KOJI ĆETE OSTARITI PREKO NOĆI: Prestanite OVO raditi odmah!
.

Doktorica otkriva greške koje ne treba praviti, jer ćete dodati godine svom licu.

Starenje je normalna i neizbježna stvar, ali postoje neke greške koje možete da izbjegnete, a koje škode vašoj koži i mogu da učine da izgledate starije, takoreći preko noći. Doktorica Purviša Patel otkrila je za “Women's Health” neke od tih grešaka.

1. Spavanje na stomaku

Vrlo jednostavno, kod ovakvog načina spavanja na scenu stupa gravitacija, što dugoročno dovodi do opuštanja kože na licu, a kratkoročno uzrokuje podbulost. Patel preporučuje spavanje na leđima.

2. Neumivanje

Mnoge žene zaborave da skinu šminku prije spavanja, ali to je korak koji ne želite da preskočite. Umivanje lica prije spavanja je ključno za uklanjanje prljavštine, znoja i šminke koji su se nakupili tokom dana.

3. Previše proizvoda za njegu lica

Ako koristite brojne proizvode, a niste sigurni kako zapravo treba da ih koristite, to može da škodi vašoj koži. Držite se proizvoda s kojima ste upoznati i koji su delotvorni za vaš tip kože.

4. Nedovoljna konzumacija vode

Hidratacija je važna i iznutra. Kad ne pijete vodu, koža se kratkoročno suši i izgleda naborano oko očiju, a dugoročno gubi elastičnost. Patel preporučuje konzumaciju barem šest čaša vode dnevno.

(vecernji.hr)

Ne propustite