SAMO JEDNA ČAŠA OVE VODE MOŽE DA VAS UBIJE! Naučnici upozoravaju na veliku opasnost, trend otišao PREDALEKO!

Porodica i zdravlje
SAMO JEDNA ČAŠA OVE VODE MOŽE DA VAS UBIJE! Naučnici upozoravaju na veliku opasnost, trend otišao PREDALEKO!
.

U svijetu u kojem caruje pomodarstvo najnovija od snobovskih zanimacija je "povratak prirodi", odnosno navodno "zdrav život" koji podrazumeva stvari prevaziđene prije nekoliko vijekova, kao što je pijenje "sirove vode", koja se nalazi u prirodi.

Sirova voda, neprocesuirana voda ili živa voda naziv su za istu stvar, a to je voda neprocesuirana flornim solima, hlorom, ili voda koja ne prolazi kroz metalne cijevi vodovodnog sistema.

Oni koji guraju trend sirove vode, poput Daga Evansa, polaze od teze da je sve što je prirodno automatski bolje od onog što je neprirodno, vještačko ili potpomognuto hemijom ili tehnologijom, pa tako i sirova voda koja, uzgred, sadrži pesticide, bakterije, parazite i ostatke ljudskih i životinjskih fekalija.

 

Tako su mnogi spremni da plate i po 30 eura za balon od 10 litara "netretirane izvorske vode".

- Naša voda ima jedan podton slatkoće, divan glatki ukus, ništa što bi napalo vaša čula - kaže prodavac sirove vode Kevin Friman iz San Franciska, i tvrdi kako njegovi kupci kažu da osjećaju "generalno poboljšanje", zategnutiju kožu, brže varenje hrane, a imaju i višak energije.

Protivnici ovog trenda kažu da je taj fenomenalni ukus zapravo ukus jednoćelijskih organizama koji lumpuju u ovakvoj vodi, a krajnji doživljaj može da bude dizenterija.

- Bez tretiranja vode dolazi do akutnih, a onda i hroničnih rizika. Iako trend nije opasan kao nevakcinisanje, koje ugrožava imunitet kolektiva , zaista se šalje pogrešna poruka koju kada preuzme više ljudi, može postati opasna za kolektiv - rekao je dr Donald Hensrud, direktor Mejo klinike u Ročesteru.

Njegovi ideološki protivnici, na drugoj strani, tvrde da je konzumiranje vode iz slavine trovanje.

- Filtracija uklanja dobre minerale, koji su nam i te kako potrebni, a uklanjanje algi iz vode uništava zdrave bakterije. To je mrtva voda, voda nakrcana lijekovima, antibioticima, i fluorom koji država stavlja u vodu kako bi sedirala populaciju. Kada pijete sirovu vodu, ona nakon nekog vremena postane zelena ako je ne popijete na vrijeme, to je zato što je živa - kaže osnivač kompanije "Live Water" Mukhande Sing.

Inače, baš ovakvu vodu, neprocesuiranu i direktno "sa izvora" piju i stanovnici Jemena u kojem bijesni rat, a zbog neprocesuirane vode tamo je trenutno najgora epidemija kolere u istoriji, sa više od milion zaraženih, piše Express.hr.

Ne propustite