AKO IDETE TRBUHOM ZA KRUHOM,IZABERITE NJIH: Ovo su države u kojima se živi bogato i bezbjedno!

Zanimljivosti
AKO IDETE TRBUHOM ZA KRUHOM,IZABERITE NJIH: Ovo su države u kojima se živi bogato i bezbjedno!
.

Kažu da je dom tamo gdje je srce i tamo gdje je porodica. Međutim, ako dom postane mjesto u kom je nemoguće pristojno živjeti, čovjek se može naći pred teškom odlukom.

Kriterijumi za odabir država su bili:

društvena stabilnost; broj neprijatelja; ekonomska sloboda i prilike; sloboda izražavanja; samodovoljnost; troškovi života; dobijanje vize i državljanstva; izolacija od zapadnih krahova i ratova.

Kostarika

Kostarika je planinska država poput Švajcarske, ali se nalazi u toplijem, iako ne u tropskom dijelu svijeta. Tamo se mogu naći i doline i planinski predeli koji su pogodni za život.

Kostarika je relativno mala država i nalazi se blizu ekvatora, ali obuhvata 30 različitih klimatskih zona, pa se temperature kreću od 10°C u planinama, do 32°C na plažama. Drugim riječima, nije potrebno plaćati grijanje zimi niti je potrebno rashlađivati se klima-uređajima ljeti. Takođe, sezona uzgajanja usjeva traje čitave godine, piše webtribune.rs

Svuda ima rijeka, a planinski potoci su kristalno čisti. Sva struja se stvara putem hidroelektrana. Jedini problem je što je jako teško doći do trajnog državljanstva ove zemlje.

Prema zakonu Kostarike, pravno državljanstvo može dobiti osoba koja ispunjava jedan od sljedećih uslova:

Ukoliko dobijate vojnu penziju, socijalnu pomoć ili državne olakšice u iznosu od najmanje 887 eura mjesečno. Ukoliko imate garantovane prihode od najmanje 2.220 eura mjesečno. Ukoliko uložite depozit u banku Kostarike u vrijednosti od 53.270 eura. Od ovog depozita će vam se isplaćivati 2.220 eura mjesečno u periodu od dvije godine, što znači da se državljanstvo mora obnoviti nakon dvije godine ponovnim uplaćivanjem 53.270 eura. Ukoliko ste investitor koji je uložio najmanje 177.560 evra u Kostariku. Vlada Kostarike je uvela ove stroge mjere jer ima probleme sa kolumbijskim i meksičkim imigrantima.

Švedska

Malo ljudi to zna, ali Švedska nije članica NATO-a, tako da će u slučaju rata ostati po strani, isto kao i u Drugom svjetskom ratu.

Međutim, Švedska je članica Evropske unije, a to sa sobom donosi povlastice poput putovanja kroz Evropu bez vize. Ukoliko dođete do državljanstva, potrebna vam je samo lična karta.

Ukoliko dođe do kraha eura, Švedska neće biti pogođena jer ne koristi eure već švedske krune.

Malezija

Malezija ima jednu od najsnažnijih ekonomija u Aziji, zbog čega je životni standard stalno visok. Luksuzan život se može ostvariti i uz veoma skroman budžet. Tomas O’Nil iz Njujorka kaže da je u centru grada Penang u Maleziji iznajmio stan od 150 kvadrata sa bazenom za samo 750 eura mjesečno. Auto mu nije ni potreban jer mu je sve blizu. Temperatura je u prosjeku 28°C, a vrlo je lako otići na Tajland, u Kambodžu, Vijetnam, Japan i Laos.

Pošto je Malezija bila britanska kolonija, mnogi lokalni stanovnici govore engleski jezik, što olakšava privikavanje.

Čile

Čile je danas jedna od najstabilnijih država u Južnoj Americi. Ona je vodeća nacija u latinskoj Americi po prihodima, miru, ekonomskoj slobodi, obrazovanju i nivou korupcije. Strane zajednice u Čileu imaju brojne pogodnosti.

Čile je potpuno razvijena država sa modernim gradovima i bogatim naseljima, a gotovo iz svakog mjesta se mogu vidjeti Andi.

Troškovi života u Čileu su prilično niski.

Tasmanija

Tasmanija je ostrvska država u sklopu Australije u kojoj živi oko milion stanovnika. Tasmanija ima puno izvora vode i veoma plodno zemljište. Tasmanija je potpuno bezbjedna od rata jer se nikome ne isplati da bombarduje Tasmaniju.

Veoma je lako doći do vize. U većini slučajeva je dovoljno dokazati da posjedujete vještinu koja im je potrebna, a možete i uložiti u farmu ili zemljište.

Ne propustite