TELEFON VAM JE SPOR? Ubrzajte ga za samo par sekundi POMOĆU OVE SKRIVENE OPCIJE!

Tech
TELEFON VAM JE SPOR? Ubrzajte ga za samo par sekundi POMOĆU OVE SKRIVENE OPCIJE!
.

Ukoliko koristite iPhone i on postane neobično spor, savjetujemo vam da primijenite ovo jednostavno rješenje.

Zadržite POWER taster dok se ne pojavi ekran za odjavljivanje iOS sistema i gašenje iPhone-a. Onda, umesto da ga ugasite ili resetujete stisnite HOME taster i zadržite ga stisnutim nekoliko sekundi. To će resetovati RAM memoriju iPhone uređaja i očistiti je od skrivenih i dalje aktivnih aplikacija u pozadini. Odmah ćete osjetiti da je iPhone brži, piše "Mondo".

iphone

Ukoliko koristite Android, i za njega postoji brzi trik koji će ga ubrzati.

Na Androidima, da bi omogućili glatkiji i brži rad, prvo je potrebno aktivirati "Developers Options", koji će se pojaviti u "Settings" meniju, pa odmah idite tamo. Skoknite na dno "Settings" liste i potražite meni "About". Kad uđete, pronađite "Build number" informaciju i dodirnite je sedam puta. Ako je sve kako treba nakon sedmog tapa vidjećete obaveštenje “You are now a developer!”. "Settings" sad ima "Developers Options" aktivan.

android-whatssapp

Uđite u "Developer options" meni i tapnite "Off" slajder gore desno, da pređe u "On". U menijima “Window animation scale”, “Transition animation scale” i “Animator duration scale” isključite animacije odabirom "Animation Off" ili ih podesite na "0.5X" vrijednost.

Ne propustite