NIJE "VELIKI FAN" NOVE AMBASADE: Trump otkazao posjetu Londonu

Svijet
NIJE "VELIKI FAN" NOVE AMBASADE: Trump otkazao posjetu Londonu
.

Američki predsjednik Donald Tramp otkazao je za sljedeći mjesec najavljenu posjetu Londonu, a kao razlog za to je naveo da nije "veliki fan" nove ambasade SAD koju je trebalo da otvori u britanskoj prijestonici.

Tramp je svoju odluku objavio sinoć nTramp otkazao posjetu Londonua Twitteru, ističući da je razočaran što je administracija njegovog prethodnika Baraka Obame prodala američku ambasadu u Londonu.

"Razlog otkazivanja moje posjete u Londonu je taj što nisam veliki fan Obamine administracije koja je za ''siću'' prodala najvjerovatnije najbolje lociranu i najljepšu ambasadu u Londonu, samo da bi izgradila novu na lošijoj lokaciji za 1,2 milijarde dolara. Loš posao. Hoćete mene da presječem vrpcu: NE", poručio je Tramp.

Agencija Rojters napominje da na sajtu ambasade stoji da je odluka o promijeni lokacije zgrade doneta nekoliko mjeseci prije nego što je Obama stupio na funkciju predsjednika u januaru 2009. godine.

Takođe se podsjeća da je u oktobru 2008. godine objavljeno da će američka ambasada u Londonu biti izmeštena iz bezbednosnih razloga.

O tome da Tramp neće otići u London da bi otvorio novu ambasadu ranije je pisao i "Dejli mejl".

"Gardijan" navodi da je Tramp otkazao posjetu strahujući od masovnih protesta i da će u London poslati američkog državnog sekretara Reksa Tilersona koji će otvoriti ambasadu, navodi Blumberg.

Dauning strit nije želio da komentariše Trampovu odluku, ali navodi da razmatra opcije da posjeta bude realizovana kasnije ove godine, dodaje BBC.

Stara američka ambasada iz 1960. godine nalazila se na Trgu Grosvenor u oblasti poznatoj tokom Drugog svjetskog rata kao "Mala Amerika".

Nova je izgrađena na Saut banku (južnoj obali rijeke Temze), prenosi Tanjug.

 

Ne propustite