NE ZANEMARUJTE OVO UPOZORENJE: Ako imate crvenu ili crnu posteljinu, ODMAH je promijenite!

Praktična žena
NE ZANEMARUJTE OVO UPOZORENJE: Ako imate crvenu ili crnu posteljinu, ODMAH je promijenite!
.

Još jedna studija časopisa Medicinska entomologija pokazuje da stjenice preferiraju crni i crveni materijal. Ove bube uzrokuju nezgodne ujede tako što vam sisaju krv u toku noći. Privučene na toplotu tijela i ugljen dioksid, oni grizu kožu i hrane se vašom krvlju.

Naime, ako nikad niste imali stjenice u krevetu, smatrajte sebe srećnikom. Ta mala stvorenja postaju sve više otporna na insekticide i kao rezultat, uzrokuju mnogo više štete. Ova studija je sprovedena na Univerzitetu na Floridi i Unijskom Koledžu u Linkolnu. Stjenicu su stavili na sredinu Petrijeve šolje i dali su 10 minuta da izabere jedan od obojenih tkanina.

Par različitih varijacija testa je uzeto u obzir kao što je: testiranje buba koji žive u krevetu u različitim životnim dobima, različitim polovima, individualne bube protiv drugih buba, i nahranjene bube protiv gladnih buba.

Ako želite da spavate noću i ne želite da vas bube ujedu, najbolje je da izbjegavate tamne boje, pogotovo crnu i crvenu. Eksperimenti su pokazali da bube koje žive u krevetu, izabraće utočište bazirano na boji prilikom kretanja u svjetlu.

“Mislimo da stjenice preferiraju crvenu boju zbog boje krvi i zbog toga što se sa time hrane”, rekla je doktora Korejn Meknil.

 

Ne propustite