Muzurović: Vjerujem u Šumana i momke, ne sumnjam u uspjeh

Sport
Muzurović: Vjerujem u Šumana i momke, ne sumnjam u uspjeh
.

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u St.Gallenu sinoć je pobijedila selekciju Švicarske sa 24:21 (12:12) u predzadnjem susretu kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Danskoj i Njemačkoj. 

Iako oslabljeni neigranjam trojice standardnih reprezentativaca, izabranici selektora Bilala Šumana velikom pobjedom nad favoriziranim domaćima došli su na korak do plasmana u baraž za koji im je potrebna pobjeda ili nerješen rezultat u revanšu koji je će se igrati za tri dana u tuzlanskom Mejdanu.

Direktor rukometne reprezentacije BiH Gordan Muzurović izjavio je da je završeno tek prvo poluvrijeme ali da vjeruje u selektora i igrače.

- Utakmica je pokazala kako je lijepo imati nešto u što vjeruješ u životu. Ja sam vjerovao u momke i reprezentaciju. Evo sada smo na pola puta da dođemo do famoznog baraža, prvo poluvrijeme smo stavili iza sebe, drugo nas čeka u Tuzli. I dalje u punom kapacitetu vjerujem u selektora Šumana, momke i ljude koji rade za reprezentaciju i ne sumnjam da će uspjeh doći - kazao je Muzurović.   

Revanš susret igrat će se 13. januara u Tuzli.

Ne propustite