"Neka vide očaj koji su stvorili" Australija u šoku nakon smrti djevojčice iz reklama, ubila se zbog maltretiranja na internetu

Svijet
 "Neka vide očaj koji su stvorili" Australija u šoku nakon smrti djevojčice iz reklama, ubila se zbog maltretiranja na internetu
.

Australija je šokirana samoubistvom 14-godišnje Amy Everett, djevojčice poznate kao zaštitno lice poznate tvrtke Akubra, piše BBC.

Porodica Amy "Dolly" Everett objavila je na društvenim medijima tragičnu vijest o samoubistvu svoje 14-godišnje kćeri, koje je počinila zbog zlostavljanja na internetu. Amy je kao dječji model glumila u reklami za šešire tvrtke Akubra te postala poznata kao njeno zaštitno lice.

Otac pozvao zlostavljače na pogreb: "Neka vide očaj koji su stvorili"
 


U dirljivoj objavi na Facebooku u nedjelju njezin otac Tick nije objavio detalje zlostavljanja, ali je napisao da je Amy "željela pobjeći od zla na ovom svijetu". Dodao je kako se nada da će vijest o njenoj smrti prošlog tjedna spriječiti daljnje gubitke dragocjenih života.
 


Tick Everett pozvao je u objavi na širenje svijesti o zlostavljanju, odnosno bullyingu, "kako život njegove kćeri ne bi bio izgubljen uzalud". Tvrtka Akubra objavila je da je šokirana smrću djevojčice i također pozvala na borbu protiv bilo koje vrste bullyinga. Prema istraživanjima, jedno od petero djece u Australiji doživjelo je bullying prošle godine.

Otac djevojčice također je pozvao njene zlostavljače na pogreb: "Ako slučajno vide ovu objavu, molim one kojima je ovo šala i osjećaju se superiornima zbog stalnog zlostavljanja da dođu na sahranu i vide potpuni očaj koji su stvorili."

"Najnježnija, brižna, predivna duša"
 
Obitelj je u srijedu za medije izjavila da je Dolly bila "najnježnija, brižna i predivna duša": "Uvijek se brinula za životinje, manju djecu i drugu djecu u školi." Obitelj je također rekla da želi osnovati fond za podizanje svijesti o bullyingu, tjeskobi, depresiji i samoubojstvima kod djece.
 
Australski nacionalni centar protiv bullyinga (NCAB) objavio je da je u posljednjih deset godina zabilježen znatni porast slučajeva bullyinga na internetu, iako je općenito zabilježen neznatno manji broj slučajeva zlostavljanja djece.
 
Bullying na internetu
 
Jeremy Blackman iz NCAB-ja izjavio je: "Bullying na internetu je drugačija vrsta zlostavljanja jer može trajati neprestano, 24 sata na dan. Drugi važan faktor je anonimnost na internetu, gdje veći broj djece mogu postati zlostavljači."
 
NCAB je također objavio da usprkos ponuđenoj pomoći tinejdžeri vrlo rijetko prijavljuju zlostavljanje te često potraže pomoć tek kada situacija postane potpuno nepodnošljiva.

Ne propustite