ZBOGOM KILOGRAMIMA: 3 savjeta za eliminisanje šlaufa oko struka u samo nekoliko sedmica

Praktična žena
ZBOGOM KILOGRAMIMA: 3 savjeta za eliminisanje šlaufa oko struka u samo nekoliko sedmica
.

U nastavku vam donosimo tri trika, koja su tako jednostavna, a ako ih se dosljedno pridržavate, oni će funkcionisati kao i bilo koja druga dijeta. 

Mliječni proizvodi nisu loši

Nedvno provedeno istraživanje pokazalo je da su žene koje su dvanaest sedmica, tri puta dnevno, konzumirale nemasni jogurt uspjele da eliminišu više masnih naslaga u području struka u odnosu na žene koje ga nisu konzumirale. Ovaj mliječni napitak sadrži probiotike, zdrave bakterije koje mogu pomoći u smanjenju nadutosti, ukoliko se redovno konzumiraju. Pored toga, probiotike možete pronaći i u kefiru (na tržištu se može naći i light verzija kefira, koja sadrži istu količinu probiotika kao i originalna, ali i znatno manje masti).

Integralno, uvijek integralno

Zamijenite rafinisane žitarice integralnima. Istraživanja pokazuju da zdrave osobe koje tokom godine konzumiraju integralne žitarice, tri ili više puta dnevno, imaju i manji procenat sala na području struka u odnosu na osobe koje to ne rade. I, bez pretjerivanja – to znači jedna šnita integralnog hljeba po obroku, a ne pet. I, naravno, sve vrste rafinisanih žitarica potrebno je zamijeniti integralnima pa tako treba izbaciti i bijelu rižu i tjesteninu i zamijeniti ih intregralnim varijantama.

Mastima protiv sala

Istraživanja pokazuju da neke vrste masti, uključujući linolnu kiselinu i mononezasićene masne kiseline, mogu pomoći da “istopite” salo na području struka. Sjemenke suncokreta i nemasna govedina odlični su izvori linolne kiseline, dok mononezasićene masti možete unositi putem avokada, maslina i orašastih plodova.

Ne propustite