VELIKE HLADNOĆE U SAD, OVAJ PRIZOR JOŠ NISTE VIDJELI: Pogledajte kako izgleda kad se okean zaledi (VIDEO)

Svijet
VELIKE HLADNOĆE U SAD, OVAJ PRIZOR JOŠ NISTE VIDJELI: Pogledajte kako izgleda kad se okean zaledi (VIDEO)
.

SAD je posljednjih dana zahvatio talas hladnoće, a koliko su se nisko spustile temperature možda najbolje dočarava snimak koji je dronom zabilježio Ryan Canty.

Naime, Ryan je dronom snimao Old Silver Beach u saveznoj državi Massachusetts, a snimak koji prikazuje zaleđen priobalni dio okeana postavio na YouTube. Snimak je do sada pogledalo više od 500.000 osoba.

Pogledajte i sami:

 

Inače, na internetu je objavljeno mnoštvo fotografija koje prikazuju kakvo je trenutno stanje u Americi. 

I dok mediji spominju ciklonsku bombu kao glavni uzrok iznenadnog pada temperature u SAD-u, neki od komentatora neoubičajenih snimki na YouTubeu već se boje kako je sve to posljedica ruskog “klimatskog napada”.

 

Nova ruska intervencija ili ledeno doba

Neki u šali to nazivaju Putinovom ciklonskom bombom kojom je ruski predsjednik izvršio intervenciju u demokratske vremenske prilike SAD-a, a javljaju se i Rusi koji se ispričavaju što su slučajno poslali sibirsko vrijeme u Ameriku. No postoje i ljudi koji su se ozbiljno zabrinuli kako je ovo veliko zahlađenje nekako posljedica Putinovih manipulacija.

Drugi pak situaciju vani uspoređuju s filmom katastrofe ‘Dan poslije sutra‘ (Day after tomorrow), koji opisuje dolazak novog ledenog doba.

Podsjećamo, ekstremno hladna ciklona pogodila je SAD 4. januara, te je temperatura pala ispod nule čak i u državama gdje to inače nije običaj, poput Floride i Kalifornije.

 

 

Ne propustite